Фатален купон в Благоевград! 2 шестокласнички от 8-мо и 11-то училище избягаха от "онлайн" час, събраха се и се напиха жестоко! 

02.03.2021 19:32   27864 прочитаЕдната транспортирана в Пирогов с опасност за живота

Две шестокласнички от 8 -мо училище "Арсени Костенцев " и 11 -то ОУ "Христо Ботев" в Благоевград застрашиха живота си днес, след като изпили непосилно за крехката им възраст количество алкохол. След пиянската еуфория едното от момичетата, възпитаничката на 11-то училище е закарана спешно в Пирогов, интубирана в реанимация на МБАЛ Благоевград. Момичето от 8-мо училище е минало през спешния център, направена му е промивка и е освободено за домашно лечение.  

Подробностите :

Днес в третия онлай час, ученичката от 11-то училище се извинила на госпожата си , заявявайки, че има технически проблем и не може да и върне теста, който учителката дала, изключила компютъра си и изчезнала. Със същия номер излязла и ученичката от 8-мо училище и напуснала часа, след което отишла на гости на шестокласничката от 11-то.

Струпвайки бутилки алкохол на масата, малолетните 12-годишни момичета си направили селфи с надпис " Започваме " и час по късно попаднали в Спешен център. Майката на момичето от 11-то работи в Горско стопанство Благовград, първа се притекла на помощ, а в момента пътува за Пирогов.

Оказа се, че момичето от 8-мо училище, което е от ромски произход живее само с баба си, проявява признаци на безконтролност и дори има наказание за поведението си. Според нейни преподаватели вероятно тя е инициатор на купона.

Случаят е потресаващ, тъй като животът  на едно от момичетата е застрашен. От РУО са изискали доклад от директорите на двете училища, както и от учителите на двете момичета.  Проверява се и дали двете момичета са употребили забранени субстанции заедно с алкохола. 

Петя Георгиева