Фалшив документ и проблемна преписка от преди години, в основата на ареста на шефа на дознателите, К. Карликов 

20.01.2021 21:15   23947 прочитаФалшив документ, който е послужил лично на Кирил Карликов, както и умишлено забавяне на преписки са в основата на днешния арест на началника на разследващите полицаи във Второ полицейско управление в Благоевград, научи struma.com. Карликов бе задържан днес по време на акция на Вътрешна сигурност, в присъствието на прокурор. 

Иззета е документация от кабинета на разследащия полицаи, както и са търсени доказателства за какво в работата на дознател №1 е използван фалшивия документ. Работата на Вътрешна сигурност и прокуратурата по разследването срещу Карликов продължава. Припомняме, че той бе задържан тази сутрин, за което Struma. com съобщи преди всички.

Изненадващото му задържане отприщи всякакви коментари из кулоарите на полицейската дирекция. Някои твърдят, че разследването е по донос, други, че Карликов е сгафил по преписка от 2018 година, тогава той работеше в Първо управление на МВР.

Вътрешна сигурност е търсила и авторът   на клеветнически доноси по адрес на висши полицаи и прокурори, сочи кулоарната информация в ОД на МВР Благоевград . Проверката продължава, в хода и ще излязат подробности около днешната акция . 

 П. Петрова