Ето го подпалвачът, запалил "Купола"! Все още изчисляват щетите от големия пожар в центъра на Благоевград 

09.09.2021 08:58   29117 прочита До края на седмицата ще се гледа мярката на Орлин Соколов от Дупница, чието име Struma. com съобщи преди дни. 44 годишният е зад решетките, за големия пожар в емблемтичната сграда "Купола " в ценъра на Благоевград. Невижданият пожар превърна в руина прекрасната сграда и нанесе огромни щети на банка, офиси, нощни клубове и застраши живота на живеещите в близост. Дни наред миризмата на изгоряло се носеше из целия център.

Все още не е готова рекапитулацията от щетите от големия пожар в емблематичната сграда "Купола" в Благоевград. Най-големи са те за намиращата се в нея банка, където е унищожена цялата техника. Генералният директор на банковото обединение пристигна завчера в областния град, за да се запознае с обстановката. Има сериозни щети и в съседните офиси. Те са причинени от процеса на гасенето и многото вода, която се изля, за да бъде потушен пожара в купола над банковия офис.

Пиано бар " Балкантон" и дискотека ТНЕ FACE не са пострадали сериозно, но пък не могат да работят, тъй като достъпът до сградата е ограничен и не се знае колко дълго ситуацията ще е такава. 
Припомняме, че Соколов и брат му вдигнаха скандал в пиано бар, отказвайки да напуснат след работното време. Намесила се охраната и те били изхвълени навън.

После Орлин  Соколов се върнал с бензин и залял таблото пред бара, драснал клечката и избягал. Брат му уж не разбарал нищо, затова и бе освободен след 24 часово задържане. Соколов направил опит да избяга през ГКПП Калотина, но бе задържан. Той е криминалнопроявен и осъждан по чл.216 от НК и чл.195 от наказателния кодекс. От години е гастарбайтер в Англия .
Петя Иванова