Ексклузивно в Struma.com! Арестуваха заподозрените за палежа на "Купола", единият на ГКПП Калотина, при опит за бягство, а другият.. 

06.09.2021 06:21   40247 прочитаАрестуваха братята дупничани, заподозрени за подпалването на  култовата сграда "Купола" в центъра на Благоевград. Единият е хванат при опит да напусне страната през ГКПП Калотина, а другият е намерен да спи у дома си в Дупница, научи Първо Struma. com. 

Тежкото престъпление бе разкрито буквално за часове, а добрата организация на местните криминалисти даде и добрия резултат. Палежите са едно от най-тежките за разкриване криминални престъпления, поради липсата на следи, в случая обаче полицаите успяха много бързо да установят и задържат заподозрените извършители. Бяха предупредени граничните пунктове, полицейските управления почти в цялата страна информирани за издирването на търсените братя. 
Припомняме, че вчера сутринта пламна "Купола", сградата, в която се намира банка, дискотека ТНЕ FACE, пиано бар"Блакантон". Огънят тръгна от ел. табло пред пиано бара и много бързо достигна до купола над банката.

Пожарът бе огромен. При гасенето му участваха пет екипа огнеборци, изляха тонове вода, която причини щети освен на намиращите се в сградата обекти и на много от съседните магазини, заведения, офиси. Милиони са загубите, да не говорим, че хората, които живеят в съседство цял ден не успяха да влязат по домовете си заради гъстия и задушлив дим, обгазил целия център.

Болни хора бяха извеждани навън от пожарникарите, които цял ден се бориха със стихията и останаха да бдят, за да не пламне някое ново огнище. Като резултат от действията на братята, банката е унищожена, заведенията в сградата наводнени, една от най-красивите сгради в обласjния център съсипана.

Както писахме до палежа се стигнало след като братята, клиенти на пиано бара, вдигали луд скандал , искали да пият до сутринта, но били изгонени от охраната в края на работното време. После камерите записали всичко. Излезли навън, минути по -късно единият се върнал и таблото пламнало.. Какво точно е направил, с какво е залято ел. таблото?! Очаквайте подробности.