Ексклузивно! Свикват общо събрание на ФК "Пирин", искат свалянето на Венко Попов 

13.05.2021 11:41   18407 прочитаРъководството на ФК "Пирин" Благоевград свиква общо събрание за освобождаването на зам. председателя и член на Съвета на директорите Венко Попов. Това е решил собственикът  на клуба Павел Белогур. Новината бе разпространена вчера под формата на уведомително писмо до временния кмет Ясен Попвасилев и председателя на ОБС Андон Тодоров, като писмото е разписано от изпълнителния директор на клуба Таско Тасков.

В писмото пише, че партньорството на Пирин с общината, която има 25 % от капитала в клуба ще продължи с единствената и абсолютна цел развитието и успехите на футбола в региона.Венко Попов е начело на Пирин от около 6 години. През 2018 година договорът му изтече, но ОБС го удължи с още 3 години.

На свое заседание тази година местният парламент взе решение директорите на общински дружества да бъдат назначавани след проведен конкурс ,което застраши и мястото на Венко Попов.  Новият изпълнителен директор Таско Тасков има своя визия за управител на футболния отбор и изисквания,на които вероятно Венко Попов не отговаря.Венко Попов засега отказва коментар.

П. Попов