Ексклузивно! ПП ГЕРБ щурмува кметския пост с шефа на РУО Ивайло Златанов! 

13.05.2021 21:40   37548 прочитаНачалникът на Регионалния инспекторат по образование Ивайло Златанов ще е кандидатът на партия ГЕРБ за кмет на Благоевград, това е решено днес след среща на ръководството на партията с лидера  Бойко Борисов, научи Struma. com. Кандидатурата на Златанов е предложена и одобрена след проведено социологическо проучване, при което Златанов е с най-висок процент одобрение от анкетираните лица.

Ивайло Златанов бе втори и в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ при миналите парламентарни избори, но не успя да се класира за парламента, заради преференциалния вот. С най-много номинации за депутат бе Златанов, преди композирането на партийната листа. Добър е изборът на ГЕРБ смятат хората, които познават Златанов.

Той е консесусен, успешен ръководител и последователен в провеждането на партийната политика, което му даде и сериозни предимства пред останалите оглеждани за кмет кандидати. Няколко години е начело на регионалния инспекторат по образование и успешно ръководи институцията.

Според същото проучване, направено от известна агенция, в Благоевград до балотаж ще стигнат ПП " Има такъв народ" с адв. Илко Стоянов и ГЕРБ с Ивайло Златанов. Очертава се сблъсък между двама интелигентни и доказани професионалисти, които със сигурност няма да замърсят политическата среда и кандидат -кметската кампания, такава каквато я познаваме от предишните избори.

За ГЕРБ кметските избори в Благоевград са изключително важни, тъй като са индикатор за представянето на партията в национален мащаб. В понеделник кандидатурата на Златанов ще бъде приета на Изпълнителна комисия. Припомняме, че за поста се спрягаха имената на директора на ВиК Росица Димитрова, директора на НОИ Илиян Георгиев и общинския съветник Й. Миленков 

Петя Иванова