Добрият пример! Собствениците на верига магазини СБА-Благоевград с дарение за МБАЛ 

22.03.2020 10:00   13080 прочитаВ дните на Извънредно положение и крути мерки около разпространението на Коронавируса, добрите новини ни окуражават и подсилват надеждата, че всички заедно можем да се справим с тежката ситуация в момента. След като депутатът Делян Пеевски направи дарения за болници в Пиринско, включително и МБАЛ Благоевград, днес разбрахме, че на болницата в областния център са помогнали и собствениците на благоевградската верига хранителни магазини- СБА.

С дарението им от 8000 лева са купени консумативи, костюми и предпазни средства за лекарите. Ръководството на болницата изразява признанието си към дарителите и им благодари за своевременната помощ. "Обстановката в болницата е спокойна, няма пациенти със съмнения за коронавирус, или пък настанени в здравното заведение, каза директорът и д-р Огнян Митев.  

В инфекциозно отделение все още е туристът от Банско, 78 годишният англичанин, който е здрав, но се изкачват резултатите от няколкото проби, които да докажат окончателно, че той не е опасен и може да бъде изписан. В отделението има още един пациент, който също е показал отрицателна проба, но ще трябва да се направят още няколко, които да потвърдят отрицателния резултат.

Болницата има готовност при извънредни  ситуации, вчера в реанимация бе отделен част от коридора на отделението, за изолиране на евентуални пациенти с вируса, каза още болничният шеф. " Изолация и дисциплина при спазване на разпоредените мерки, това е пътят към оцеляването в тази ситуация, каза д-р Митев, който призова хората да се отнасят отговорно към забраните. Спокойно е и в здравните заведения в целия регион, до момента няма съобщения за заразени хора от Пиринско.   

П. Георгиева