Дело с висок обществен интерес! Административен съд детронира кмета Румен Томов! Отхвърлиха жалбата му срещу решението на ОИК 

21.05.2020 20:16   25620 прочитаРумен Томов губи за пореден път кметския пост. Съдия В. Вълкадинова отхвърли жалбата му срещу решението на ОИК за предсрочно прекратяване на пълномощията му на кмет на община Благоевград, научи Struma.com.  В решението съдията  е дал отговор на всички поставени в жалбата на Томов оплаквания, като е обсновал изводите си, че тези оплаквания са неоснователни и незаконосъобразни.

От своя страна съдът приема ,че той не може да пререшава спора, който е решен с влязло в сила решение на ВАС , а е проследил и проверил законосъобразността на решението на ОИК.  Съдията е проверил кворума за взетото решение и основанията за неговото постановяване . 

Припомняме, че ОИК в изпълнение на решение на ВАС прекрати пълномо

щията на Томов и го отстрани от поста. Дни по- късно съдия Вълкадинова постанови определение по силата, на което Томов се върна в кметския кабинет, за да го напусне отново.  БЛАГОЕВГРАД ГОТВЕТЕ  СЕ ИЗБОРИ .Очаквайте подробности.