Да даряваш живот в Ковид пандемията! 13 бебета изплакаха в Родилно на МБАЛ Благоевград за 3 дни 

17.11.2020 13:03   16461 прочита3 лекарки и общо 6 медицински сестри и акушерки от Родилно и неонатоогично отделение на МБАЛ Благоевград се поболяха в ковид пандемията. Заразата не ги отмина и в момента всички те са извън строя. Съставът на родилно и неонатология е силно редуциран, но хвъркатите екипи не оставят нито една майка в беда, дарявайки  най-голямата радост в живота им. 

Вчера, силно уплашена млада жена,  заразена с Ковид 19, роди чрез спешно секцио, здраво и жизнено момиченце, разбра Struma. com. Бебето изплака в ръцете на болничния директор Огнян Митев. Тези дни името на д-р Митев  е сред най.- често споменаваните, а главата му "пуши" от проблеми. Много болни, малко легла, префасониране на болничните отделения,  неразбории с институциите, ежедневни тревоги за броя на починалите и новите заразени в болницата. 

Кадри няма, лекарства свършват, всичко. това изпълва ежедневнието на болничния шеф, който сред  този хаос от проблеми, работи и в родилно отделение, призоваван като тежката артилерия в по-особените случаи на родилките. 

" Няма да оставим никого на улицата, ще приемем всеки, който се нуждае от помощ, категоричен е д-р Митев, а що се отнася до родилките за тях сме осигурили тяхната абсолютна сигурност. Всички колеги разбират ситуацията и работят неуморно в тежките условия, за което много им  благодаря. Ние също сме хора и не сме застраховани срещу коронавируса. 

Много сред нас се разболяха, но  сме се въоръжили с търпение и сили, за да работим за пациентите си, казва д-р Митев, който тези дни е  изродил 6    от общо 13-те деца в отделението. "Пременени "  с целия набор от предпазни средства, като на война,   медицински сестри, акушери и лекари в двете отделения изнемогват, но изпълнявт  достойно мисията си - да даряват радост, да даряват живот.  . 

Трогателни в грижите  си, работещите в двете най-светли в момента отделения, заслужават адмирации, заслужават поклон - заради стоицизма и смелостта да бъдат на първа линия и да дават кураж на младите жени, очакващи рожбите си.   

Днес е световният ден на недоносените бебета . Както е казано: "Ако не вярваш в чудеса, значи не си видял недоносено бебе да се пребори за живота си !

А в благоевградската болница ежедневно ставаме свидетели на това чудо . И сега има 2 недоносени бебчета, които под вещите грижи в неонатология, упорито се борят,за  да прегърнат майките си .

Поклон пред Вас медици! Бъдете здрави!   

Петя Георгиева