Цял блок в благоевградския кв. "Орлова чука" вдигна ръце от секретарката на кмета Р. Томов, Дани Малинова! /СНИМКИ/ 

12.10.2020 20:20   63837 прочитаЦял блок нстръхна срещу благоевградчанката Йорданка Малинова, която в момента е секретарка на кмета на Благоевград Румен Томов. Малинова обитава 4-тия етаж на жилищен блок 208 в ж. к Орлова чука и повече от година създава сериозни проблеми на съседите си. Течове от банята и терасата и увреждат санирания наскоро блок, стените на комшиите на третия етаж под нейния апартамент падат, таваните се рушат, крушки гърмят от непрекъсната влага, а опасността да се случи  най-страшното, някой да пострада от токов удар, е огромна.

На фона на всичко това и на непрекъснатите сигнали, които съседите пускат, Дани Малинова нехае. Не стига това, ами от апартамента и почти всеки ден се чуват странни силни шумове, които буквално побъркват комшиите. Пускани са жалби до всички институции, включително до общината  и полицията , но жалбите сякаш потъват, разказват живущите в блока.

Най-пострадала е Бистра. Тя живее в апартамента на третия етаж, който е буквално обезобразен от непрекъснатите течове от жилището на Йорданка. Преди време полицаи са  я предупредили с протокол  да отсрани всички проблеми, но до момента това не се е случило. Връх на наглостта е и фактът, че обитателката на 4-тия етаж Йорданка, тъй като нямала чучур на терасата, пробила изолацията на наскоро санирания блок , направила си дупка, през която да изтича водата от мокрите и дрехи, и ако реши да измие терасата.

Водата тръгва по изолацията и стига до първия етаж. Стените започват да се напукват и на Дани пак не и пука, разказва Бистра, която многократно вече я е молила да си оправи течовете в апартамента. " Купих този апартамент с много лишения и сега го гледам как се руши заради нея. Навсякъде съм пускала жалби включтелно и до фирма Кедрон, към която разбарах има неплатени сметки съседката - секретарка. Сега съседите събираме подписка, защото положението е нетърпимо.

Институциите бездействат, а на мен таванът ще ми падне на главата, детето ми се къпе във влажната баня и всеки път ме е страх да не го удари тока, крушките ми горят през ден, тапетите ми се отлепват .. е как се живее в тази обстановка, пита Бистра, силно разстроена от случващото се...Йорданка Малинова отскоро е лицето на приемната на кмета Румен Томов, по-рано работеше в един от отделите на общинска администрация.

Очакваме активизиране на институциите ,които имат лостове да принудят кметската секретарка да си оправи жилището, защото хората в блока вече са страшно изнервени и може да се стигне до саморазправа,категорични са те. Очаквайте подробности,ще проследим има ли реакция от страна на общината, полицията и всички до които са изпратени жалби.

П. Попов