Циркът в община Благоевград продължава! Кадровиците от лагера на кмета Р.Томов се изпокараха- Очаквано! Започнаха да се топят взаимно- Очаквано! 

29.07.2020 07:49   18729 прочитаРазпада се лагерът от  кадровици около кмета на Благоевград Румен Томов. Караниците излязоха пред публика, а враждата лъсна в социалната мрежа. Кръжецът от инициативния му комитет и хора, които мятаха гюбеци в деня на победата на Томов , целувайки се "страстно", днес се разпръснаха  като живак на всички страни, "убивайки" се взаимно.

Доскорошни  приятели станаха врагове, заради неудовлетворени от общинското ръководство мераци и търсения . Маскирани  кадрови дерибеи, подмолно и задкулисно, днес настървено се нахвърлиха върху управата, плашейки с прокурорска ревизия на назначенията на директори на детски градини в областния център.

В социалната мрежа от името на "Будни граждани " бе поискана намесата на прокуратурата в начина, по който кадрува зам. кметът по хуманитарни дейности Василиса Павлова, мъдро направлявана от директора на едно от училищата в Благоевград. Човек, за когото отдавна се говори, че  участва активно в  кадровата политика в общинска администрация.   

 В писмото на "Будните граждани ", разпространено в във Фейсбук, се твърди, че сивият кардинал в отдела по култура и хуманитарни дейности, е директорът на Шесто училище Димитър Арабаджиев, който " се разпорежда на зам. кмета В. Павлова", кои да бъдат директори на 7 детски градини в областния център. Арабаджиев бе плътно с Томов по време на предизборната му кампания.  

"Будните граждани", които месеци наред "спаха " угодно, докато екипът Томов правеше гаф след гаф, които проспаха наглото провеждане на конкурсите за директори на  дирекции в общинска администрация, за които върви проверка на спецпрокуратурата, изненадващо се "събудиха" и вдигнаха врява за директорките на детските градини и опорочаването на конкурсите, вероятно " наранени " от нечии неудовлетворени  мераци..

По познат стил за отмъщение в областния център, "Будните граждани " твърдят, че има запис, на който се чували разпоредбите на Арабаджиев към Павлова, имали и списък с имената на учителки, които трябва да спечелят конкурсите за директорски постове в 7 от детските градини в Благоевград и посочват :

Евелина Доскова за детска градина Усмивка, Стойка Гошева за детска градина Детски свят, Славка Джаркова за "Света Богородица, Катя  Низамова за "Вечерница", Галина Арабаджиева за детска градина "Мак", Емилия Георгиева за Здравец и Маруся Иванова  за "Детелини". Всички те са временно изпълняващи длъжността и трябвало да спечелят конкурсите.

Без да потвърждаваме истинността на твърденията на "Будните граждани", не отхвърляме възможността да се окаже точно така, тъй като следим отблизо кадровата политика на екипа "Томов " от самото начало на неговото управление и многократно сме писали за начина, по които се назначава в общинска администрация..

По същия начин назначените временно директори на дирекции в общинска администрация , както и административният секретар , спечелиха конкурсите в началото на тази година. И понеже тогава се появиха съмнения за обектовността а проведените конкурси, един от кандидатите за поста на секретар на общината, сезира спецпрокуратурата, която започна разследване на начина на провеждането им .

Няма изненада за нас! Изненадата е в действията на т. нар "Будни граждани", разпространили  информация "от кухнята на рокадите ", разполагащи със списъци и записи. Писмото им завършва с уточнението, че всичко това се върши зад гърба на градоначалника, пускайки червея  на съмнението в лоялността на зам. кмета Василиса Павлова към кмета на града Румен Томов, от една страна, а от друга показвайки, подкрепата си към Томов, уверени, че той не знае какви ги вършат Павлова и Арабаджиев.  Крайно несполучлив опит за  посредствена интрига. 

8 месеца кадруването, уволненията, назначенията, караниците, излагациите, станаха стил на поведение на новата общинска администрация, а "сфоримирането на екипа в администрацията " бе единственото нещо, по което се работеше активно.

В хода на назначенията и уволненията, политически партньори се изпокараха за парче от общинската баница, политици -лаици, гравитиращи около Томов и компания веднъж оттегляха подкрепата си, после си я връщаха, в зависимост от изхода на "договорените сделки " . Гаф след гаф, месеци наред. При това в условията на едно несигурно кметско бъдеще .

Не случи на съветници кметът Румен Томов, обгради се с хора, които не се задоволяват с малко, които не са виждали "жив професор " в живота си, хора с подарено им  образУвание, възпитаници на  "ТехникОми", хора със съмнителен интелект и морал. И затова ядовете на управленския екипаж не стихват, а Благоевград месеци наред гледа безплатен цирк.

Надяваме се представленията да свършат до средата на септември, когато съдилищата вече ще кажат последната си дума, за да излезем от това състояние на безтегловност - Ще е ли Томов още кмет, или няма да е?!   А докато това стане се пазете, освен затъването на Благоевград, има   нещо по- страшно и това е Коронавирусът, чието разпространение заема застрашителни размери.

Бъдете като политиците-носете  маски! Политиците прикриват с тях фалша и лицемерието си, Вие пазете здравето си! Дошло е време за маскарад във всички сфери на обществения живот. Бъдете здрави!.   

П. Костадинов