Честита пролет, хора от Пиринско! Честита пролет, България! Мислете за това, че всичко, което преживяваме ще бъде само спомен, но нормалността ще изглежда като неочаквано красив подарък! 

21.03.2020 11:22   7000 прочита„Преди да заспите  тази вечер, помислете за времето, в което  ще се върнем на улицата.  Ще  се прегърнем отново, ще  пазаруваме заедно, ще си бърборим на чаша кафе с приятели и  това ще изглежда като истински празник. Мислете  за това, че  всичко, което преживяваме сега  ще бъде само спомен, но нормалността ще изглежда неочакван и красив подарък. Ще обичаме всичко, което досега ни се струваше  безполезно. Всяка секунда ще бъде ценна.

Ще плувате в морето, ще се радвате на слънцето до късно, ще гледате красиви залези, ще вдигате  тостове за здраве и късмет. Ще се върнем скоро при приятелите си, за  да се смеем, звънко.  Сила и смелост. Ще се видим скоро! ".

Тези думи на папа Франческо, отправени към целия свят, покосен от невидим, но жесток и опасен враг, вдъхват сила и кураж в тежкото време, в което попаднахме. Страхът от плъзналата зараза сковава и подтиска сетивата, мисълта е за оцеляване, за хляба, за нашите деца и родители .Коронавирусът е истинско изпитание, с което трябва да се справим с по-малко загуби, с по-малко сълзи за отишли си без време хора.

Дошло е време, в  което трябва да покажем, че сме силен и смел народ. Солидарен и съпричастен в общата болка. Време, в което здравето ни е в нашите ръце. Трябва да се пазим един друг. Като на бойно поле.. Този, който е безумец и рисково смел загива пръв. Тези, които се бият задружно ,пазейки гърбовете на другарите в боя, оцеляват. Затова в тези трудни дни STRUMA. COM  Ви призовава  да бъдем единни, солидарни, отговорни, дисциплинирани, за да продължим Здрави напред  и да се върнем във времето, в което посрещахме първа пролет без грозни маски, които скриват лицата ни и крият усмивките ни.

Днес, най-силно разбираме смисъла на думите  СОЛИДАРНОСТ, ОБЕДИНЕНИЕ  и ОТГОВОРНОСТ- това е терапията, на която всички заедно трябва да се подложим, за да победим този коварен вирус. Мислете за здравето си!

Мислете и за тези, които в приказките наричаме герои, но в реалността  се приемат за даденост,  недоплатени,  недооценени,  дори ако работят ежедневно по 20 часа, излагайки живота и здравето си на риск, грижейки се за пациентите и за тревогите на всички останали. Затова нашият поздрав най-напред е към тях :

Честита пролет ГЕРОИ, които работите в БОЛНИЦИТЕ. Бъдете здрави, защото в днешните условия вие сте Спасителите! Тези, които в приказките биват награждавани и славени! Поклон!

Честита пролет, хора от Пиринско и България! В живота е така, сменят се сезоните. След тежката зима, идва прекрасната пролет, а после лято.   Останете си вкъщи, за да посрещнем нашето лято- щастливи, усмихнати и много здрави!   Спазвайте разпоредбите и се пазете, за да може и БОГ да ни опази!

Бъдете, силни, смели, търпеливи и отговорни. Всичко ще мине...Ще издържим! Длъжни сме да издържим! Останете у дома и посрещнете здрави Първа пролет!..

Екип STRUMA. com