Червени коментират: Разцеплението в БСП обрича партията на тотален изборен крах в Пиринско 

05.06.2021 11:40   17157 прочитаТотален крах ще претърпи  в предстоящите парламентарни избори  левицата в Пиринско и страната, това прогнозират червени членове, които не одобряат политиката, провеждана на централно ниво. Според коментарите, на предстоящите парламентарни избори, част от червените в Благоевградска област ще гласуват за Мая Манолова, която идва като водач в региона на"Изправи се, мутри вън",.

Други ще се ориентират към коалицията на бившия министър-председател в периода 1995-97 г. Жан Виденов, който ще участва в изборите в рамките на коалицията "Ляв съюз за чиста и свята република". Идеите на Жан Виденов са много близки до тези на старите комунисти, които се припознават в коалицията, . "Мая Манолова е силна личност, така че част от съпартийците ни ще гласуват за нея, обидени от провежданата политика.

В Благоевград няма структура на Жан Виденов, но пък в страната новата коалиция, набира попуярност и е твърде възможно да привлече стари кадри. Както върви едва ли ще успеем да направим повече от 40 депутати, коментираха пред Struma. com запознати. Припомняме, че БСП са готови с листата си за участие в парламентарния вот, тя е оглавява от проф Г. Михайлов, а втори е водачът на червените в Благоевград Любен Милев.  Досегашният депутат с няколко мандата Богдан Боцев, от Гоце Делчев  е пети.

Машинното гласуване ще препъне голяма част от досеташните депутати и няма да им е толкова лесно отново да влязат в парламента. Второто място дава шанс на Любен Милев да стане депутат, ако разбира се БСП успеят да вкарат 2-ма от областта. Тежко им е на червените, областната структура е разединена.

Гоце Делчев остана излозиран, част от останалите силни структури по места се обвиха против областния лидер, го; еделчевецът Валери Сарандев и поискаха оставката му. На последното изпълнително бюро караниците взеха връх и представителите на Банско, Сандански, Петрич, Струмяни, Кресна и други напуснаха, неодобрявайки действията на областния лидер Сарандев и лидерът Корнелия Нинова.

Показателно за слабата форма, която се намира БСП е Кресна, където от години БСП бе непобедима. На последните избори в общината ГЕРБ спечели. БСП - Благоевград освен за парламентарните избори ще трябва да работи активно и за подкрепения оттях кандидат за кмет на Благоевград Румен Томов. Дали ще успеят да го добутат до балотаж не е ясно, макар че големи стратези и анализатори, прогнозират, че това ще се случи.

Без балотаж обаче виждат крайния изход от изборите ГЕРБ, чийто областен лидер Андрей Новаков прогнозира победа на първи тур.с кандидата им Андон Тодоров . Засега мълчаливо изчаква старта на кампанията другият основен опонент в изборната надпревара адв. Илко Стоянов, който работи със структурите си, провежда среща след среща и всеки момент ще представи програмата си за развитие на Благоевград без да прави резки и излишни изхвърляния в пространството.

Големи шансове за победа на Стоянов дават анализатори, според направено предизборно проучване, той се ползвал с най-голям процент одобрение. Наближава стартът на предизборната кампания, от която очакваме сблъсъци на идеи, програми и визии за развитието на Благоевград. Компроматното състезание вече предизвика отвръщение, добре е участниците в надпреварата да го знаят. Благоевград се умори от избори и  предизборни сеири и  следизборни разочарования. 

П. Костадинов