Черен петък в Благоевград ! Трима известни бизнесмени издъхнаха един след друг за броени часове 

21.11.2021 06:57   89548 прочита 

Черен петък в Благоевград. Трима известни благоевградски бизнесмени починаха в края на седмицата  -. Ковид уби популярния търговец  на зеленчуци Ив. Колев, с прякор Дивако  и собственикът на хотел "Ади" Райчо Димитров- Чората, а часове по- рано  издъхна и бившият полицай ,собственик на хотел "Пилевски " и автомивка ,Венци Пилевски.

Емблематични и познати имена в областния център, починали един след друг ,през броени часове. Новината потресе областния център.  Чората и Ив. Колева починаха в реанимация на болницата, след няколкодневно лечение на Ковид . Вирусът убиец продължава да коси и поболява цели фамилии.

В момента в болница се лекува и съпругата на Чората ,Адриана, която научи  новината за смъртта на мъжа си в гинекология, част от която е приспособена за лечение на ковид пациенти. Над 10 души починаха само за броени дни миналата седмица, поразени от коронавируса. 

Страшна се оказа тази вълна. Освен че Делта вариантът е силно заразен, той е и с висока смъртност, особено безпощаден към хора със съпътстващи заболявания.  Въпреки че броят на заразените намалява, броят на починалите е стряскащ. И в момента реанимация на най-голямата болница в Пиринско, МБАЛ Благоевград е пълна.

Миналата седмица бе абсолютно невъзможно да се настани пациент там-нямаше никакви места, казваха медиците от болницата. За едно място чакаха по няколко човека. В отделенията все още се намират места, но в реанимация е страшно. За пореден път предупреждаваме -спазвайте мерките, пазете себе си и близките си. Ситуацията с опасния вирус остава силно тревожна. 

П. Петров