Бумерангът! Рухна пирамидата от лъжливи сигнали срещу екскмета Камбитов! Спука се и последният балон! След серия неверни доноси, КПКОНПИ го оправда и за къщата в Бояна 

25.06.2020 10:51   16100 прочитаКомисията  за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество /КПКОНПИ/ оневини   и  не откри конфликт на интереси при бившия кмет на Благоевград Атанас Камбитов след проверка на сигнал, свързан с къща кв столичния квартал. „Бояна“. Твърдеше се, че Камбитов обитава  къщата, обект на проверка.

По позната  схема, подателят на сигнала е провел "задълбоченото си" разследване, черпейки информация от Търговския регистър, като прави алогична връзка между отразените там данни с Камбитов, и търси конфликт на интереси по линия на приятелските взаимоотношения на Камбитов с бизнесмена Вили Магурев и благоевградчанина Ивайло Благов-Кучката.

Авторът на сигналa, съобщава, че  "в края на 2015 г. къщата в Бояна била обявена от кредитор за продажба за 470 000 евро. Една година по-късно  имотът е купен от софийската фирма, чийто собственик по това време е съпругата на бизнесмена, приятел на кмета Камбитов, Велимир Магурев. Месеци по-късно на 1 януари 2017 г., благоевградска фирма, собственост  Ивайло Благов-Кучката, сключва договор за наем с Магурева, по който всеки месец превеждал на фирмата по 1200 лв.

Тези обстоятелства били достатъчни на подателя да твърди, че Камбитов има нещо общо с въпросната къща. Сваляйки справката от традиционно основния си източник на информация, Търговският регистър, специализиралият се в подаване на сигнали не само срещу Камбитов, доносник, препраща Комисията към разследване на конфликт на интереси и търси нещо съмнително в сделките и фактите около боянската къща.

След проверката, комисията е категорична: Няма конфликт на интереси. Камбитов  не  отговаря на условията за конфликт на интереси, няма роднински връзки между него и лицата в двете фирми, участвали в сделката с имота в кв. „Бояна” няма и упражнени правомощия от страна на бившия кмет  по отношение на двете фирми.  

В решението си КПКОНПИ съобщава  „С оглед на правомощията му като кмет на община Благоевград е видно, че Атанас Камбитов не би могъл да упражни правомощия по служба по отношение на трети физически или юридически лица във връзка с осъществяване на сделки с недвижими имоти  в гр. София“. С което отхвърля като несъстоятелен депозирания сигнал. Това е поредният спукан, предизборен балон "Антикамбитов", разпространяван от хора, на чийто финасови и властови  апетити Камбитов не се подчини и  не задоволи, което и обясняв предизборната атака с подобни прийоми срещу него.    

Въпреки констатациите на институциите, подателят на сигнала мълчи гузно и не тиражира, въпреки възможностите си за това, крайния резултат от проверките, които лично е изискал. Същият подател си трае, заровил се  като щраус в пясъка, не само по последното решение на КПКОНПИ, но и след решението по друг сигнал, свързан с 50 -годишния  юбилей на Камбитов. След тържеството, което ние отразихме, от  всички възможни институции- прокуратура ,икономическа полиция, КПКОНПИ, бе поискано пак със сигнал, да бъде извършена проверка.

Откъде са му парите на Камбитов, за да си организира подобни частни партита?!. В  сигнала се твърдеше, че Камбитов бил платил рождения си ден с дивидент от фирма "Старт 2015", на която бе управител преди да стане кмет. Т. е въпреки, че рожденият му ден е в края на април, изчаквайти дивидента си ,Камбитов бил платил масрафа през септември същата година т. е няколко месеца по-късно. Нонсенс твърдения, които отново бяха разобличени и отхвърлени от институциите като НЕСЪСТОЯТЕЛНИ.

И по този сигнал Камбитов бе оневинен,. а разпространителите на още куп подобни и отхвърлени като лъжливи сигнали продължават да мълчат след  резултатите от проверките. До момента няма институция, която да е потвърдила истинността на десетките депозирани срещу Камбитов сигнали. Всички проверки приключват със заключение -НЯМА НАРУШЕНИЯ. Това са фактите, другото са ЗЛОВРЕДНИ И ЗЛОВОННИ градски легенди.

"Лъгаха Ви и продължават да Ви Лъжат .Аз съм проверявам монократно на всякакви нива и от всякакви институции, за съжаление на подателите на сигналите, част от които, инспирирани и композирани от представители на  т. нар Антикорупционен фонд. Тези сигнали са за отчитане на дейност, срещу която се получават едни стотици хиляди левове, чуждо финансиране. Целта е да се заливат българските институции със сигнали срещу публични личности, да се омаскари някого.

Веднъж получили парите си за изпълнената поръчка, ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ И  нямат грижа да оповестят резултатите от проверките, ТЪЙ КАТО НЕ ОБСЛУЖВАТ ТЕХНИЯ ИНТЕРЕС..Нечистоплътна "професия", с престъпен привкус. С подобни лъжливи сигнали тези хора омаскариха не само мен, те подведоха институциите и обществеността на Благоевград преди местните избори 2019, излъгаха хората.Лъгаха ги и го правят все още.

Смятам ,че дойде време, в което тези податели трябва да понесат своята отговорност за лъжите си пред благоевградчани, каза след последната оневиняваща го проверка Атанас Камбитов.

В последно време в Благоевград, в средите на политиците, журналистите и разни персонажи  с незадоволени  апетити за власт и облаги, се родиха хора, които са склонни непрекъснато и с болезнена, досадна настойчивост, да пишат жалби срещу "врага "до различни инстанции. Често оплакванията им са по незначителни поводи, а още по-често не може да се разбере за какво и против кого се жалват И ПИШАТ.

Оказа се, че в Благоевгарад една неголяма група от  хора затруднява системно  институциите, медиите, структурите на гражданската и съдебната власт, заливайки ги  неуморно с купища писмени материали, за чието разглеждане се употребяват значителни ресурси от време, интелектуален труд и средства.

Такива  хора са разглеждани в учебниците по психиатрия и най-общо се наричат Кверуланти. Кверулантното поведение е болест и се нуждае от лечение, тъй като кверулантите нанасят сериозни щети и вреди не само на човека, обект на жалбите им, но и на институциите и обществото,.така както се случи в Благоевград преди местните избори.

Действията  им повлияха на изборния резултат, чийто последствия Благоевград днес изпитва на гърба си. Имаме кмет, нямаме кмет, имаме 2-ма кметове... 6 месеца се лутаме в очакване на съдебни решения, хвърляме милиони от парите на данъкоплтците на боклука, ставаме свидетели на срамни гафове и скандали между политици и градска управа и на този фон освен, че нищо не се случва в областния център, ставаме  жертви на кръвосмучещи инсекти във всички сфери на обществения и политическия живот . Нападнаха ни и  ще ни изядат "бълхи", досадни и опасни "кърлежи", в прекия и преносния смисъл ,плъзнали навсякъде  из Благоевград. 

П. Костадинов