Бум на COVID 19  в гоцеделчевско училище! Над 220 ученика от ПМГ " Яне Сандански" карантинирани, преминаха на дистанционно обучение  

12.10.2021 11:08   19093 прочитаБум на COVID 19  в гоцеделчевско училище! Над 220 ученика от ПМГ " Яне Сандански" карантинирани, преминаха на дистанционно обучение 

Пикът миналата седмица бе в училищата в Петрич, Благоевград и Гоце Делчев, тази седмица Гоце Делчев държи първенството 

Над 220 ученика от два випуска в гоцеделчевската математическа гимназия "Яне Сандански " от вчера преминаха на дистанционно обучение, заради плъзналата зараза с коронавирус. 10 паралелки са поставени под карантина и ще се обучават онлайн, съобщиха за Struma. com от РУО Благоевград. Миналата седмица имаше пик на заболелите и карантинирани ученици в Петрич, Благоевград и Гоце Делчев, тази седмица броят на болните в Петрич намаля, а в Благоевград онлайн ще се обучават 3 паралелки.

Расте броят на заболелите от Ковид 19 навсякъде в областта. Местните кризисни щабове набелязват строги мерки, които вероятно ще бъдат приложени тези дни. От РЗИ заплашват, че ако така върви разпрострнението на зарата може отново да се стигне до локдаун.

Заведенията работят напук на мерките, младите протестират и като не спазват мерките и фактите са налице. Болниците са пълни, вирусът пълзи и в училищата все по-осезателно. От РЗИ алармират за стриктно спазване на мерките и отговорно отношение към тях. 
 К. Величков