Босът на банички Д. Бакалов пропищя: "Стигнахме дъното, 20 лева оборот ми отчете нощна смяна" 

12.02.2020 12:24   37489 прочитаПокупателните на възможности на жителите на Благоевград явно намаляват с всеки изминал ден. Последното доказателство за финансовата стагнация в Благоевград, дойде от собственика на верига закусвални Димитър Бакалов. Хлебопроизводителят призна, че по време на една от нощните смени на баничарница в центъра на града, персоналът е отчел 20 лева оборот, което за възможностите на закусвалнята е нищожно малко.

Не е тайна, че точно пред тази баничарница преди време се извиваха опашки в ранните часове на денонощието. Младежи хапваха на крак, след нощни запои в различните клубове на града. "Ударихме дъното, след като една нощна смяна ми отчете оборот от 20 лева, което на практика е една тава банички"- заяви Бакалов. "Дори и да намаля цените, това няма да доведе повече клиенти в закусвалнята, защото града се обезлюдява" - добави хлебният бос.

Димитър Бакалов коментира и темата за новия стандарт в хляба, които предвижда в производството му да се използва само брашно, без консерванти и оцветители. Според него това няма да се отрази съществено на цената на насъщния, защото факторите, които влияят на крайната цена са ток, вода и горива.

Марти Иванов