Благоевградски политици в мрежата! Личният пиар на кмета, Зл. Ризова "шамароса" звучно ексмета на Дъбрава Р. Георгиев! : Благоевград е заложник! Заложник на нечисти интереси и борба за власт на всяка цена! 

19.01.2021 08:15   20041 прочита 

Истински вербален екшън се разигра в мрежата вчера и показа, че нови избори наближават. След почти година политическа летаргия, кандидатите за власт започнаха да се пробуждат. Най-ранобуден се оказа бившият кандидат за кмет на Благоевград  и бивш кмет на благоевградското село Дъбрава Росен Георгиев  от Националния фронт за спасение на България/ НФСБ /.  

Георгиев, този който на предишните местни избори скочи срещу откривателя си за политиката и властта, Атанас Камбитов и се сдуши с неговите опоненти, подкрепяйки сегашния кмет Румен Томов. Днес, разчитайки на късата памет на благоевградчани,  този човек нарича себе си "опозиция", и започна ревностно да брани това си измамно усещане, което го води по тъй мечтания път, към тъй жадуваната власт.

Та, същия този Георгиев освен, че разпространи декларация срещу управлението на Румен Томов, написа и критикарски пост срещу него в личния си фейсбук- където пиарът е съвсем безплатен и цензура на вербалната агресия няма, но пък бъка от кибици, които искрено се забавляват, четейки мъдрите думи на местните политикани и политици.

Удобно забравил, че е сред "виновниците " за сегашното управленско статукво, бившият продавач на дюнери, вживял се в ролята на голям политик, говори за достойнството на Томов, който трябвало достойно да се оттегли, за неговата невъзможност  да ръководи и управлява Благоевград.

Не че не е прав, но според нас, не буди нужното уважение, като се има предвид, че Георгиев отхапа безсъвестно  ръката, която го хранеше в продължение на 8 години, а именно тази на бившия кмет, осигурил му кметски пост и направил го популярен от с. Дъбрава до Благоевград. Георгиев се обърна   срещу него и прегърна претендента за поста  Румен Томов, бранейки го със същия хъс и ентусиазъм, с какъвто в момента го плюе. 

И след поста си анти Томов, вместо очакваните бурни аплодисменти, Георгиев предизвика яростта и гнева на личния   пиар на градоначалника, бившият общински съветник и острие на предишния ОБС, Злата Ризова. Отговорът и буквално съблече опозиционерската кошуля, която Георгиев  е надянал и го свали от облаците, право на земята, силно, силово и разобличаващо, правейки анализ на поста му срещу Томов . Ето какво написа Ризова по повод критиката на Георгиев и какво и отговори той. 
    
 "Бившият кмет на с. Дъбрава росен Георгиев отново “изля” душата си с критичен пост във Фейсбук. От година насам, той се опитва, да бъде морален стожер на случващото се в града, но колко морални са действията му? 
„Благоевград е взет за заложник! Заложник на нечисти интереси и борба за власт на всяка цена! „, написа Георгиев, който от ГЕРБ се прехвърли в НФСБ, само защото се беше прицелил в кметския пост. Борба за власт на всяка цена, както каза той! 
„……Ясно си спомням интервюто, в което заявих, че основното качество на един кмет трябва да бъде достойнството! Достойно трябва да дойдеш на власт! 
Достойно трябва да управляваш! Достойно трябва да се оттеглиш! “, продължава да реди Георгиев, явно забравил, че вече година шумно и недостойно „реве“, само защото не успя да спечели изборите. Не само, че не ги спечели, ами постигна унизително нисък резултат, обвинявайки за това Атанас Камбитов.

Много удобно. И долно. И като отвори дума за достойнство и за низост, та се сещам и друго- колко да е достойно това, че плюеш по човека, който те създаде за политиката, или поне ти даде път?! Росене, същия този Камбитов те направи кмет на Дъбрава, той ти даваше и пари за фестивала, който правеше, а ти …….. как му се отблагодари? Достойнство, викаш!? А като се сетихме за фестивала, та се сетих, че нещо за Сорос писа скоро…. не беше мило, а той и американските му приятели не финансираха ли фестивалчето ти няколко годинки? Ама нищо де, имали- дали, сега не дават. Под ножа! 
 

Но, да продължим по-нататък: 
„Румен Томов, Вие не познавате значението на тази дума, тя е чужда за Вас! 
Благоевградчани са достойни и силни хора, те никога не пълзят като червеи, не се молят, не търсят съжаление! “, пише Георгиев, явно забравил, че и той много пъти пълзя и моли…. и Камбитов, а май и Томов си молил за службичка, ама не се е намерила толкова висока, колкото мечтата ти?! И като казвам служба, та се сещам, съпругата ти, не работи ли в община Благоевград?

Е, как пък, тоя дето го плюеш днеска още не я е изгонил?! Или той е по-достоен от тебе? Или е по-човечен, защото знае, че и тя деца храни и не посяга на семейството, ти не би се замислил, нали? И в тоя ред на мисли, семейството на жена ти как е? Родителите и сърдят ли ти се, че нещо преди време се заговори, че си ги гонил….. Бизнеса завзе ли? Монополисте на кебапа! Остави, това няма общо с политиката, само с морала ти, ама и той е спорен. 

И понеже говориш за Румен Томов и за делото му, ще обясниш ли, как изкара 2 мандата кметски в Дъбрава, без да си се заличил като едноличен търговец на ЕТ "РОСЕН ГЕОРГИЕВ - ОЛИМПИЯ"? Това не означава ли, че си управлявал извън закона? Само преди месеци, един друг кмет на село бе отстранен по същата причина, но ти си взима заплатката 8 години.

На тази фирма ли ползваше касов апарат, за да маркираш кюфтета и бирата, дето продаваше на фестивала? Какво си купи със заработеното? Морал? Не стигат, а? ", написа Злата 

НЕ СЕ ЗАБАВИ с отговора си и Георгиев: 
Уважаеми приятели, ако мислите, че кметът на Благоевград допуска грешки, ако мислите, че управлението буксува, ако мислите, че нещо не е наред с безкрайните скандали, уволнения, шиканиране на съда, пропуснати ползи за града и т. н. и т. н. Вие пропускате най-важното! Нещата са много по-зле отколкото изглеждат! Написаното по-надолу е дело на личния ПР на кмета на Благоевград! Ние, приятели плащаме, за да могат да творят подобни личности! Аз мисля, че това низко поведение от високопоставен общински служител е достатъчен повод за неговото уволнение! 
 Послепис: 
Аз съм опозиция на тази общинска власт, всяка опозиция има за цел да критикува управляващите и да изисква най-доброто за гражданите! Подобни пасквили само засилват увереността ми, че съм на прав път и г-н Румен Томов няма моралното право да продължава да изпълнява правомощията си на кмет на Благоевград!, категоричен е Георгиев. 

ЗАПОЧВА СЕ ! Идва времето, в което  невежи и неграмотни хора говорят за политика, време срамно на лукавци, мерзавци, лицемери, показали на предишните местни избори докъде може да стигне човешката низост и наглост в преследване на личния интерес.   

Парадът на посредствената агресивност в областния център започва! Приятно гледане  благоевградчани и този път бъдете внимателни с "аплодисментите", че станахме за срам в цяла България...

П. Костадинов