Благоевградчани във властта! К. Петков поканил Бербатов за министър на спорта, обсъждат Вл. Табутов за министър или зам. министър на енергетиката 

02.12.2021 11:07   24619 прочита

Вл. Табутов


Депутатът от ПП "Продължаваме промяната", благоевградчанинът Вл. Табутов е сред обсъжданите имена за министър или зам. министър на Енергетиката в новото правителство, за сформирането на което, победителите в изборите Кирил Петков и Асен Василев провеждат преговори в момента.

Това се говори упорито из областния център.  Табутов бе втори в листата им с кандидат -депутати и влезе в парламента с убедителен резултат на партията му. До 2019 г. Владимир Табутов беше съсобственик на „Хидроенергийна компания” АД /ХЕК/, но се раздели с основателя й Иван Чапов. Напускайки Чапов, Табутов регистрира собствена фирма за проучване, проектиране, строителство и експлоатация на фотоволтаични централи дейността, с която се занимава и ХЕК на Чапов. 

Сред спряганите имена на благоевградчани за участие във властта е и това на Димитър Бербатов, който според столични медии, бил поканен от Кирил Петков да оглави Министерството на спорта. Виден юрист от областния град също е бил на разговори за заемане на важен пост в едно от ключовите министерства. 

П. Попов