Благоевград загуби един от най-талантливите си актьори, издъхна Лъчезар Кацарски 

25.05.2020 18:01   35063 прочитаИздъхна един от най-талантливите актьори на Благоевград. Внезапната смърт на 58- годишния Лъчезар Кацарски потресе колегите му и всички, които го познават. 

"С огромна болка съобщаваме, че днес внезапно ни напусна обичаният от нас актьор Лъчезар Кацарски, това съобщиха   актьорите  от ДТ Благоевград. Лъчезар Стефанов Кацарски е роден е през 1962 година в Благоевград. Завършва Актьорско майсторство в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" в класа на проф.Николай Люцканов. От 1987г. до днес част от трупата на Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград.

Лъчо несъменено бе един от най-любимите и любопитни актьори в нашата трупа. Обичан от публиката, очарователен бунтар, с неизчезваща усмивка и силен дух, който беше компас за всички свои колеги и ще липсва много! Ролите му са неизборими: Мистър Айзъкс в „Портретът на Дориан Грей“, Марко във „Вампир“, Марко Попович във „В полите на Витоша“, Алтум в „Принцеса Турандот“, Зилов в „Лов на диви патици“, Газ в „Кухненският асансьор“, Едуард в „Бягство от Москва“, Капитан Леоне във „Волпоне“, Харкорт в „Да си вземеш жена от село“, Лвов в „Иванов“, Той в „Пиеса 27“,

Професора и комита в „Чернодрински се завръща у дома“, Вотрен в „Дядо Горио“, Джери в „Двама на люлката“ и много други. Запомнящо се е и участието му в киното - във филма на Иван Андонов "Вампири, таласъми". Изказваме искрените си съболезнования на неговата съпруга и наша колежка - Албена Чобанова, на децата му, които са част от семейството на Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград, както и на всички негови близки. Екипът ни също изразява съоболезнования на семейството на Лъчезар Кацарски. 

П. Иванов