Бетон по трасето! Кой от организаторите на Планинско рали 2021- Благоевград ще понесе отговорност за смъртта на автопилота Г. Георгиев край с. Делвино? 

26.04.2021 11:39   26058 прочитаАутопсията не можа да установи дали причина е прилошаане на пилота, инфаркт или нещо друго, свързано със здравето му, тъй като травмите от удара не позволявали да се направи заключение за това. Чака се експертиза за техническото състояние на автомобила...

Бетон по трасето на "Планинско рали 2021 " Благоевград стана причина за изключително тежък инцидент, при който загина 50 годишният автопилот Георги Георгиев. С висока скорост пилотът не успял да овладее колата си и се забил с бетонова ограда на метри от финала ,край с.Делвино , която буквално откъртил с автомобила си.

Кой не си е свършил работата по обезопасяване на участъка при финала край село Делвино, където загина пилотът, това е въпросът, който повдигат близките и притяелите на Георги Геориев, които коментират, че вината е изцяло на организаторите на ралито, които от години са призовавани да преместят финала с 50 м. назад, за да не се стига до инцидента. Не само, че не е направено, но и бетонова ограда по пътя на състезателите не е била обезопасена, обградена така, че да не се стигна до такива трагични инцеденти.

Организаторите ,сред които адв. Ал. Мановски   и община Благоевград, побързаха  да лансират  версията, че най-вероятно блокирали спирачки са причина за катастрофата и смъртта на пилота. Версията се разпространи светвично, преди да е направена експертиза на автомобила, която да потвърди или отхвърли версията за спиачките. И до момента от общината няма никакъв коментар за случилото се. 

Втората версия ,която разпространиха е ,че е възможно на пилота да му е прилошало. Това не можа да потвърди аутопсията ,тъй като травмите от удара по вътрешните органи са изключително тежки е било невъзможно да се направи подобно заключение .Две бързи версии разпросраниха организаторите,но никой от тях не каза ,защо не са послушали състезателите да скъсят трасето или обезопасят бетоновата ограда по пътя на състезателите????

Бетон по трасето, бягство от отговорност и смърт на един баща, легендарен пилот и състезател, дошъл в Благоевград, воден от страстта си. Това се случи на традиционно състезание в областния център, което започна с едноминутно мълчание в памет на друг загинал   автопилот. 

П. Костова