Ако ги няма в кабинета са неоткриваеми! Кметски наместници и кметове на села в Благоевградско - единствени без телефони за гореща връзка! 

08.02.2020 10:47   11876 прочитаЕдинствената община на територията на област Благоевград, която е дала само стационарни телефони за връзка с кметовете на селата и кметските наместници е Благоевград. На сайта на общината срещу всеки кмет на малко населено място е поместен стационарен телефон за връзка. Това означава, че за бъде открит на телефон от жител на населеното място, свободно избрания кмет или кметски наместник трябва да седи чинно в канцелария до телефона и да получава сигнали за нередности или пък похвали.

Единствено кметицата на село Българчево Елена Стойчева е посочила за връзка мобилен телефон. Всички останали, в това число и бизнесмени, като Валери Байрактарски, който управлява село Селище ще получават позвънявания на стационарен телефон, което означава или да си седят в кабинетите или да си назначат секретарки. За сравнение в останалите общини Петрич, Сандански, Банско, Разлог и Гоце Делчев срещу имената на кметовете и кметските наместници в сайтове са посочени номера на мобилни телефони.

Дори и в община Симитли са обърнали внимание на мобилността на тези хора, които трябва да са в услуга на жителите на населеното място. Нещо повече дори и срещу името на новия секретар на община Благоевград Мария Стойнева, която трябва да следи за тези важни подробности, стои номер на стационарен телефон. Единствено само заместник кмета по строителство инж. Евгени Терзиев е посочил мобилен телефон за връзка.

П. Иванов