Адвокат Н. Самарджиева от Банско и Г. Самандов от Гоце Делчев влизат в ръководството на партията на Ст. Янев - "Български възход" 

19.06.2022 18:51   14326 прочитаАдвокат Надежда Самарджиева от Банско и зам. министърът на енергетика в едно от служебните правителства Георги Самандов от Гоце Делчев влизат в ръководството на новоучредената партия " Български възход " ,оглавявана от бившия служебен премиер Стефан Янев.

„Целта на партията е устойчиво да се работи за реализиране на българския национален интерес и сигурността на българските граждани" По думите му от „Български възход" искат българите „да живеят в условията на справедливост и разбирателство със себе си и институциите и властите”.

„Целта на това събрание беше да се приеме устава, да се изберат ръководни органи на ПП „Български възход" и всички документи да бъдат представени в съда за регистрация. Благодаря на всички учредители и гости.

Целта на днешното събрание е изпълнена, може да се поздравим с поредната преминала стъпка и вървим към регистрация”, каза лидерът на партията Стефан Янев на пресконференция в НДК „Това е дългосрочен партиен субект, който има амбиция да участва във всички видове избори, включително ако има предсрочни парламентарни", категоричен беше той.

По думите му ,цитирани от Нова тв в момента „лявото" и „дясното" политическо пространство за неясно обусловени. „Български възход” ще работи в идеологическия спектър на национален консерватизъм. Политиката ни ще бъде обърната към традиционните ценности - училище, семейство, вяра, общност, колектив между българите.

Това политическо пространство предполага взаимодействие с всички политически сили. Нашата партия ще обединява всички качествени морални хора с таланти”, посочи Янев. И добави: „Това беше събрание на хора със свободен дух и свободна воля”.

По-рано вторият човек в новата партия - Ралица Симеонова, обяви, че се дистанцира от формацията. Причината, посочена от нея във Facebook, са кадровите решения в партията. За напускането й Янев заяви, че „в духа на свободната воля така е решила, така е направила”.

Г. Самандов

Н. Самарджиева