22 нови случая на Ковид 19 в Благоевградска област, 10 в областния град! Паника в общината заради 2-ма от социалната служба с коронавирус .. 

29.07.2020 09:57   29334 прочита22 са новите случаи на Ковид 19 в област Благоевград . Справката е на РЗИ -Благоевград към  29. 07. 2020.  Ето как са разпределени случаите по места в областта .  

Благоевград – 10  

Банско – 2  

Сандански – 2  

Долно Осеново – 2  

Разлог – 1  

Кресна – 1  

Гоце Делчев – 1  

Сатовча – 1  

Церово – 1  

Петрич - 1  

В МБАЛ Благоевград ежедевно постъпват заразени пациенти, обособените 2 отделения са препълнени, със запълнен капациет е и тубдиспансера, където са настанени 10 от заразените - Само за 24 часа издъхнаха двама от Долно осеново. Завчера вечерта 70 годишна жена, а тази  нощ почина и 50 годишен от същото село, настанен в реанимация. 

От вчера в общинска администрация се създаде страшно напрежение, заради положителни за ковид резултти на 2-ма служители от социалния отдел. Благоевградчани са силно притеснени, тъй като ежедневно някои от тях посещават сградата на общинска администрация. 

Предстои дезинфекция и изолиране на заболелите и всички, контактували с тях лица. Ситуацията е тревожна, а неглижирането на вируса от страна на невряващите е отчайващо. Заразата е навсякъде и ако сами не се пазим, нямай кой да ни опази. 

Страшно е, че болницата е пълна, тубдиспансера също, няма и достатъчно лекари, които да се грижат за болните с Ковид, така, че не бъдете безрасъдни. Коронавирусът се предава много лесно, ако не се пазите, излагате близките си, децата си  на сериозна опасност.   

П. Попов