20 години затвор за футболиста М.Метушев, заклал приятеля си Дзъмбо в Гоце Делчев 

21.01.2021 17:10   19068 прочита20 години затвор,при строг режим  за бившия  футболист Марио Метушев, който накълца с 97 удара с нож най-добрия си приятел Красимир Колджиев -Дзмбов Гоце Делчев. Това постанови състав на Окръжен съд -Благоевград преди минути,научи Struma.com Метушев, който извърщи убийството навръх Рамазан Байрям през юни 2018 г. ще трябва да плати и 550 000 лева на семейството на пострадалите ,чийто интереси брани в съда  адвокат Албина Анева.     

Припомняме, че   тогавашният треньор на Места (Хаджидимово) закла авера си , а после направи опит за самоубийство, но оцеля. Кървавата драма се разигра след обилно погълнато от двамата приятели количество алкохол. Слез запоя в местно заведение, отишли да си допият в дома на Дзъмбо.    

На разпита пред Темида майката на жертвата споделила, че Марио се обърнал към нея с думите: „Аз съм дяволът, и тебе ще те разпоря“. Усмихвал й се, а тя изпаднала в още по-голям ужас. „Той дойде у нас, честити ми Байрам, обядвахме, беше спокоен. След това ги оставих да си говорят в кухнята. Когато чух Краси да вика: „Мамо, помощ“, влязох и видях, че Марио е натиснал сина ми с краката на земята. Ръгаше го с нож! Извиках: „Марио, какво правиш“ и се опитах да му взема ножа от ръцете. 

Хукнах и не знаех какво правя, грабнах стол да го ударя. Марио се усмихваше. Така и не разбрах защо го е направил. Помня, че синът ми си криеше очите с ръката, а Марио го ръгаше в гърдите. Никога не съм очаквала да се случи това“, разказваше  пред съда през сълзи почернената майка. Другият й син, Росен, също не бил наясно защо се стигнало до зверството. 

Смята се, че футболистът избухнал, защото подозирал приятеля си в предателство. Обвинявал го, че през януари същата година загатнал на полицията, че двамата ще пътуват до Шумен, където трябвало да направят сделка със 100 кг. тютюн. Колджиев отказал и Метушев потеглил сам. По пътя бил спрян от патрулка и задържан. Образували му досъдебно производство, което приключило със споразумение – 5-годишен изпитателен срок и забрана да упражнява професии или дейност, свързани с търговия на акцизни стоки. Дали под въздействието на алкохол този спомен е оживял така и не стана ясно до днес. Присъдата подлежи на обжалване на по-горна инстанция