Златните “рибки” на ПК Пирин записаха два рекорда в Гърция и спечелиха 21 медал от турнири през уикенда

06 ноември 2017 14:40   6759 прочита


Плувен клуб „Пирин“ се завърна със 17 отличия от престижния турнир по плуване „Замората“ и два рекорда от турнир „Фелипея“, които се проведоха през изминалия уикенд в град София и град Кавала (Гърция). На турнирът „Замората“ оборът на „Пиринци“ бе съставен от общо 14 плувци във всички възрастови групи, които заедно извоюваха второто място в класацията по медали на един от най-престижните турнир в България.

В най-голямата възрастова група Юлиан Новоселски грабна шампионската титла в дисциплината 100м. бътерфлай, а на 100м. св. стил остана 3-ти. При 12-годишните Василена Георгиева изненада конкуренцията на 50м. бруст, като завоюва шампионската титла.

Васи спечели сребърни медали в дисциплините 50 и 100м. св. стил, и 100м. гръб, а на 50м. бътерфлай остана трета. Александрина Алтънова се качи на почетната стълбичка, като се класира на 3-то място в дисциплината 100м. бътерфлай. Фурор направиха родените през 2007г. – Никол Везенкова и Елена Митева.

Никол обра шампионските титли в дисциплините 50м. св стил, 50 и 100м. бруст и 100м. бътерфлай, а на 100м. св стил остана втора. Съвсем малко не достигна на Никол да грабне купата за най-добро представяне в нейната възрастова група. Елена митева спечели 1 сребърен и 3 бронзови медала съответно в дисциплините 50м. гръб, 50 и 100м. св. стил и 100м. гръб.

Конкуренцията бе изключително оспорвана, като в състезанието взеха участие 34 клуба от България, Сърбия и Македония. По същото време Плувен клуб „Пирин“ бе представен от четирима свои състезатели на международния турнир „Филипея“ в град Кавала (Гърция). Димитър Кулев се отличи с 2 шампионски титли, които бяха подпечатани с два рекорда на турнира в дисциплините 50 и 100м. гръб, и едно сребърно отличие в дисциплината 200м.св.стил.

Владимир Шарков прибави още 2 медала към колекцията си, като извоюва златото на 50м.св.стил и сребърно отличие в дисциплината 200м. св. стил. Също така, клубът бе представен и от Александрина Гошева и Савина Илиева, които се представиха на престижното 4-то и 5-то място в дисциплината 100м. гръб. Плувен клуб „Пирин“ продължава усилената си подготовка за предстоящите държавни шампионати.

Марти Кирилов


Още за: клуб   Пирин   турнир   плуване   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар