Зам.-министър Ал. Манолев и кметът К. Котев дадоха старт на най-големия плувен турнир в България

11 май 2018 18:07   2 коментара   8008 прочита


Кметът Кирил Котев и заместник-министърът на икономиката Александър Манолев дадоха старт на най-големия турнир по плуване, който се провежда в Сандански. В третото издание на международния турнир „Спартак“ заявка за участие подадоха над 700 плувци от 45 клуба. Това го превръща и в най-мащабната подобна надпревара в страната ни.

„Като заместник-министър на икономиката мога да говоря много за икономическите ползи от такива събития – за хилядите генерирани нощувки и косвени ползи, които носят със себе си. Много по-важен обаче е другият им ефект – че благодарение на тях се популяризира плуването, а и спортът като цяло“, каза Александър Манолев. Той подчерта, че подобни събития насърчават децата да тренират, да се учат на дисциплина и да се изграждат като личности. „Имаме шанса да имаме поколение от уникално талантливи деца и младежи, които постигат все повече успехи. Важно е да оценяваме резултатите им и да ги подкрепяме“, допълни той и изрази надежда повече хора да посетят състезанието в следващите дни.

„Радвам се, че за трета поредна година Сандански е домакин този толкова мащабен турнир“, каза кметът Кирил Котев и подчерта, че организирането на подобни събития е част от усилията за налагане на общината като туристически и спортен център. Той изрази надежда, че и през следващите години броят на състезателите, записали се за участие, ще продължи да расте и се ангажира, че общината ще продължи да подкрепя местните плувци.

Надпреварата, организирана от ПК Вихрен и със съдействието на БФПС, ще се проведе от днес до неделя (11-13 май) на 50-метровия басейн в Спортния интернат в Сандански. Турнирът е за пет възрастови групи – от родените през 2009 година до мъже и жени. Участие взимат не само клубове от България, но и от Гърция, Република Македония и Косово. В горните три възрастови групи победителите ще получат и парични награди.

С. Стоянов

 

 

 

 


Още за: Сандански   плуване   турнир   Още от: Спорт

Принтирай статия
2 коментара
12 Май 2018 08:35 | Санданчанин
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Как ли сме живели до сега без зам. министър!?


17 Май 2018 17:25 | Плешивмишотплоски
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Очевидно Министерство на икономиката разчита на плувни турнири, селски събори и землячески срещи за да генерира бизнеса преки ползи от реализирани нощувки, продадени пистолети-тапушници, захарен памук и семки. А пъкза множеството косвени ползи няма какво да говорим-неизмерими са! Боже милостиви.....




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар