ЮЗУ „Неофит Рилски“ ще представи България на Европейското по баскетбол 3х3

21 юли 2015 14:23   3588 прочита


Момчетата от отбора за втори път ще участват в престижното състезание, организирано от Европейската университетска спортна асоциация

От 23 до 26 юли в сръбския град Крагуевац ще се проведе второто европейско университетско първенство на 3х3. Два отбора ще представят страната ни на престижното състезание, спечелилите държавното студентско първенство баскетболисти от ЮЗУ Неофит Рилски- Благоевград и останалият на второ място отбор на Русенския университет "Ангел Кънчев". Момчетата от Благоевград Иван Мирчев / неизменен номер 1 в официалната ранглиста на ФИБА Европа за България последните 2 години /, Антонио Илиев, Александър Христов и Райко Дундалов, с треньор Никола Хаджиев за втори път печелят квота за университетското първенство, като през 2013-та станаха осми от 14 отбора на първият турнир в Ротердам.

И тази година квоти за участие в университетското първенство са спечелили 14 отбора от 10 държави. Освен България / с два отбора/ и домакините от Сърбия / с 4 отбора/ в първенството ще участват представители на университети от Израел, Португалия, Франция, Словения, Румъния, Хърватия, Черна гора и Босна и Херцеговина.


Още за: ЮЗУ   Европейско   баскетбол   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар