Юношата на Пирин Ив. Иванов вече е играч на Панатинайкос

29 юни 2016 12:55   3462 прочита


Бранителят Иван Иванов подписа договор с гръцкия гранд Панатинайкос. Вчера 28-годишният защитник парафира контракт за три години с тима от Атина, който може да го задържи в ПАО до 2019 година. През втората част на изминалия сезон Иванов бе част от Локомотив (Пловдив), но от Лаута се съгласиха да го пуснат в новия му отбор срещу символична сума. Преди да се завърне в България, Иванов изкара проби в американския Ню Йорк Сити, но до договор не се стигна.

До началото на миналия сезон юношата на Пирин (Благоевград) бе част от швейцарския шампион Базел, но тежки контузии го извадиха за дълго време от игра. Преди това играеше за сръбския гранд Партизан, където се превърна в един от лидерите на отбора.

Готов съм за новото предизвикателство, заяви специално за Sportal.bg новият защитник на Панатинайкос Иван Иванов. Българският бранител подписа договор за три години с гръцкия гранд, с който ще се опита отново да се върне към най-силните дни в кариерата си. 28-годишният дефанзивен футболист, който изкара пролетния дял в редиците на Локомотив (Пловдив), ще има възможността отново да се "качи" на сцената на Стария континент, след като 20-кратният шампион на южната ни съседка ще участва в третия квалификационен кръг на Лига Европа.

“Разбира се, че съм доволен от трансфера. Идвам в голям клуб, може да се каже един от грандовете на Балканите. За мен е добра възможност отново да се изявя на европейската сцена. Близо съм до България, климатът и манталитетът в Гърция са сходни, така че налице са всички предпоставки за едно мое силно завръщане”, коментира защитникът, който по-рано през тази година изкара пробен период в американския Ню Йорк Сити.

“Не крия, че съм ентусиазиран и зараден от този трансфер. Усещам, че имам нов прилив на енергия. Тепърва обаче ми предстои да се докажа в тренировките под ръководството на старши треньора Андреа Страмачони. Преговорите с ръководството на ПАО минаха изключително бързо, разбрахме се за ден-два, като подписването на договора се забави единствено заради медицинските тестове, които трябваше да мина. Не е тайна за никого какви здравословни проблеми имах последните години”, допълни бившето орле.

Шампионът на Сърбия с Партизан и Швейцария с Базел, който има 40 мача и 3 гола с фланелката на България, не пожела да говори за бъдещето си в представителния ни тим. “Не искам да коментирам в момента каквото и да е по темата национален отбор”, лаконичен бе новият защитник на Панатинайкос.

Р. Андонов

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар