Възпитаничка на Езиковата гимназия спечели бронзов медал с Левски на държавното по баскетбол за девойки

07 май 2019 10:38   1 коментар   6248 прочита


Дарина Чимева и нейните съотборнички от БК Левски спечелиха бронзовите медали при девойките U19 след страхотна битка с Монтана 2003 и продължение за крайното 73:70. Дари учи в 11 клас на Езиковата гимназия в Благоевград и започва да тренира баскетбол в БК Пирин- Темков, под ръководството на Крум Савов. Преди година обаче се мести в Левски, а от вчера вече има и първото отличие.

Дарина и нейните съотборнички направиха нещо уникално, като успяха да се справят с невероятната трагедия и загубата на треньора си Красимира Гогова насред турнира, и в нейна памет отнесоха на Герена още едни медали. Двубоят за третото място премина през няколко обрата, като Левски поведе в първата част, но Монтана бързо превключи и стигна до добра преднина на почивката 32:41.

"Сините" наваксаха в третата четвърт, която премина с няколко смени на водачеството. Чак в четвъртия период Левски успя да материализира активното си нападение и да установи лек контрол. Монтана обаче не се отказваше и продължи борбата с всички сили. След като Левски не вкара кош близо три минути, монтанчанки се възползваха и с една страхотна тройка на Михаела Кашанова 42 секунди преди края изравниха резултата - 66:66.

Левски сбърка в следващото нападение, но и съперникът сгреши, с 3 секунди на часовника. Виктория Койчева опита отчаян шут със сирената, но бе блокирана чисто и мачът отиде в продължение. В първите две от добавените пет минути никой не успя да реализира, преди Йоана Младенова да вкара тройка за Монтана.

От другата страна малко по-късно тройката върна Деляна Кадиева, а по-доброто нападение на Левски пак си каза думата с 60 секунди до финала. Моника Славчева подпечата успеха с кош и фаул, а за повече нямаше време, въпреки стрелбата за ново равенство на Йоана Иванова в края. Дарина започна в стартовата петица и записа 15 минути на паркета, като вкара 8 точки, направи по една борба и една асистенция. Това е първи медал за талантливата благоевградчанка от държавно първенство по баскетбол.

Марти Иванов

1 коментар
08 Май 2019 18:57 | Tancheto
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Браво на отбора, на Дари,
треньорите и родителите на Дари, който са винаги с нея !!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар