Волейболистките на Пирин Разлог се класираха за финалите на държавното за девойки до 20 години

20 февруари 2019 09:35   4151 прочита


Отборът на Пирин (Разлог) спечели предварителна група Б от държавното първенство по волейбол на България за девойки под 20 години.

В групата участват пет отбора от регион Странджа (Югозападна България) съответно - Пирин, Велбъжд (Кюстендил), Етрополе, Марек (Дупница) и Самоков. Първенството се изигра на два турнира, зимен и пролетен, като участниците играха всеки срещу всеки.

по пътя към първото място волейболистките, водени от Иван Дурев записаха осем победи от осем мача и приключиха на първото място с пълен актив от 24 точки. С това те спечелиха и единствената директна квота за държавните финали на България.

На второ място са представителките на Марек (Дупница), които приключиха с пет победи, ти загуби и 14 точки. На трета позиция се нареди тимът на Етрополе, с четири победи, четири загуби и 12 точки. Двата тима - Марек и Етрополе получават правото да играят на допълнителни квалификации за държавни финали, като продължават напред в надпреварата. Заелите четвърто и пето място, съответно Велбъжд и Самоков отпадат от по-нататъшна борба.

Марти Иванов

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар