Венци Стефанов скочи на рефер от Благоевград

22 май 2019 15:11   12019 прочита


Президентът на Славия Венцеслав Стефанов не спести критиките си към работата на съдията Георги Иванов от Благоевград след домакинската победа над Етър с 1:0 в първия плейофен мач за 7-ото място в Първа лига.

Първоначално колоритният бос не искаше да говори много пред камерите, но постепенно “набра скорост”, пише Pirinsport.com. Той говори и за отношенията си с треньора на Етър Красимир Балъков, който наскоро беше назначен за национален селекционер.

“Разбира се, има втори мач. Тогава ще разговаряме. Ако си бяхме вкарали положенията, можеше и по-убедително да спечелим. Това е футболът: ако няма грешки, няма да има и голове”, започна пестеливо босът на “белите”.

Той коментира и краткия разговор с Балъков, който имаше след края на срещата.

“Знаете, че докато не минат тези два мача на националния отбор (срещу Чехия и Косово – б.р.), аз ще мълча. Ще говоря след тях. Но не във връзка с мачовете, а във връзка с други неща, които трябва да се говорят, казват, коментират, гледат. Да видим дали някъде ще намерим пътя за по-доброто за българския футбол. Винаги съм готов да отговарям и с факти, с всички. Сега не искам да говоря повече”, каза Стефанов.

Той сподели и очакванията си за реванша с Етър в четвъртък.

“Като гледам насред стадион „Славия” съдиите как ни клаха, представям си как ще е във Велико Търново. Гостите имали две претенции за дузпи? Къде? Йомов променял траекторията на топката с ръка? И къде я променя – вместо да кацне на Марс, кацна на Луната. И с ракетите така става. Трябва правилно да се следи траекторията. Дълъг лакът, къс таз. Много по-добре си беше футболът, когато хората свиреха това, което виждат. Тогава пак имаше претенции, но имаше и футбол. Увеличението с 23 процента за възнаграждението на съдиите? Аз не бих им дал и 2,3 процента увеличение, но щом колегите са толкова ларж и са се съгласили. По принцип, че има подобрение в съдийството – има. Виждат се някои положителни неща, но си има няколко рецидивисти, които все още са в нашия футбол.

Видяхте и мача онзи ден между Левски и Лудогорец. Едни и същи обслужват интереси… И вие, журналистите, го знаете, защо чакате само аз да го кажа, че да го пуснете. Собствено мнение нямате ли? Доказателствата, за съжаление, във футболното съдийство не могат да се извадят Трябва да станеш сигурно един Хорейшио (популярен герой от телевизионната поредица „От местопрестъплението: Маями“), че да разследваш футболните съдии. И те грешат, и те имат право на грешки, но то се вижда кога е грешка и кога – нещо друго. Според мен срещу Етър имаше 5-6 нарушения, които бяха за картони днес. Имаше положение 100-процентово, при което наш футболист излезе зад тяхната защита, те вдигнаха засада. Не го ли забелязахте това? Ако тук бяха показани 2-3 картона, нали знаете какъв ще бъде другият мач. Видяхте, че картоните се показаха в 94-ата минута. Значи 93 минути не е имало нарушения за картон, така ли? Това са едни такива тънки пинизи. Да си говорим нещата с истинските им имена. Защото по-добрият вариант е съдията да не си навлича гнева на ръководителите на Етър”, каза още Стефанов.

“Иска ми се да вярвам, че скоро ще дойде момент, в който ще говорим повече за действията на футболистите вместо за тези на съдиите. Иска ми се. Има такива мачове, в които толкова по-незабележим е съдията, той е толкова по-добър. Преди години имаше съдии, които с авторитета си респектираха. Последният беше този шуменският (Станислав Тодоров – б.р.), който накрая вече се оля. Можеше да изкара всеки един мач. Антон Генов, Наско Узунов – това бяха големи съдии. Можеха да свирят, футболистите се съобразяваха, не си позволяваха. Сега свирне фаул, а футболистът отзад го пустосва. Кога ще го направят на онези съдии”, завърши Стефанов.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар