Учител и ученик! "Виновниците" за успехите на женската борба от Микрево и Петрич се събраха в Румъния

13 април 2019 11:30   1 коментар   14112 прочита


Най - успешните треньори в историята женската борба у нас Симеон Щерев и Петър Касабов се събраха отново, този път в Букурещ, където се провежда европейското първенство по борба. Учител и ученик си припомниха добрите стари времена, когато работиха заедно в националния отбор по борба. Симеон Щерев изгради Станка Златева, а Петър Касабов бе в основата на успехите на Тайбе Юсеин.

Симо Щерев е роден в село Микрево, община Струмяни, а Касабов е от Петрич, което е поредното доказателство за силната школа по борба в Санданско и Петричко. От месец март Щерев е начело на националния отбор по борба за жени на Русия, а Касабов продължава да води жените на българския национален отбор.

В румънската столица Касабов заведе 8 състезателки, като четири от тях се прибират с медали, два златни и два сребърни, което нарежда България в топ три на класацията по медали на еврошампионата в Букурещ.

Марти Иванов

1 коментар
14 Април 2019 22:03 | ГРАЖДАНКА
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Борбaтa трупа медали общината налива пари в футбол. За съжаление в посрледните години медалите се печелят само от женив всички спортове. Иначе фтболистите най ги е страх от борците. Футболист като види борец и му се свиват топките. Приятна гледка е.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар