Учениците от Гимназия Христо Ботев - Дупница са новите шампиони на България по волейбол

14 май 2019 11:00   5509 прочита


По безапелационен начин с класа и най-вече желание, волейболният отбор на Гимназия "Христо Ботев"-Дупница стана шампион на България преди минути. Учениците от дупнишкото учебно заведение не оставиха никакви шансове на връстниците си от Добрич във финала, който се игра в местната зала в добруджанския край.

За малко повече от час, дупнишките ученици победиха 3:0 гейма и заслужено ликуваха с титлата. В първите две части, надмощието бе осезаемо и момчетата на Мария Фалина и Гергана Миленкова ги взеха на 20 и 17 точки.

Последва отпускане в третия гейм, но все пак след 26:24 точки, дупнишките волейболисти станаха Номер 1 в България. Това бе училищното първенство за 11-12 клас, като с този успех учениците добиха право да участват на европейските училищни игри. Да помага на треньорките във воденето на мачовете, в Добрич бе и треньорът от школата на Марек Юнион-Ивкони Христо Райчев.

И в двата отбора преобладаваха момчета от волейболните школи на двата клуба, но дупничани за сетен път доказаха, че не случайно са номер 1 в България. Още два приза взеха дупнишките гимназисти. Светослав Иванов бе избран за MVP на финалите, а съотборникът му Пламен Христов взе приза за най-добър център.


Още за: ученици   шампиони   волейбол   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар