Треньорът на Спортика Радослав Креснички попива от уменията на шведска националка по време на семинар в Албена

10 май 2019 13:39   9912 прочита


Старши треньорът на Спортика Благоевград Радослав Креснички, собственика на клуба Искрен Мазнев и капитанката Вероника Гоцева взеха участие в специализиран семинар за треньорите по женски футбол и ръководителите на женските футболни клубове в страната, който се проведе в рамките на Европейското първенство на УЕФА за девойки до 17 години, на което страната ни е домакин.

Семинарът на БФС и УЕФА започна на 8 май в к. к. Албена и бе официално открит от президента на Аматьорската футболна лига Румен Вълков, който приветства участниците и ги запозна с целите на семинара. В първия ден от семинара заданията на участниците в него бяха с практическа насоченост, като те бяха разделени на 2 групи с различни аспекти за анализ на футболната среща Австрия - Англия, която посетиха същия ден.

Тактиката, промените в хода на мача и ролята на треньора, както и различните елементи в защитната и атакуващата фаза в играта на двата отбора бяха обстойно анализирани и дискутирани от българските треньори. Вторият ден на семинара започна с лекция от бишата шведска национална състезателка, дългогодишната треньорка на шотландския национален отбор и настояща мениджърка на финландския национален отбор Ана Сигнеул.

Треньорката извела шотландския отбор до най-големите му успехи и допринесла за развитието на женския футбол в страната говори за тактическата и техническата подготовка на девойки във възрастта 13 – 15 години, след което работи с българските треньори по анализа на футболната среща Австрия – Англия.

От знанията на шведката попи и щаба на Спортика, като наставникът Радослав Креснички чинно си записваше в тефтера указанията, които даде Сигнеул. Креснички обеща да приложи част от наученото от в първия мач на Спортика, при подновяването на шампионата.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар