Треньорът на орлетата М. Радуканов: Футболистите извадиха 110 процента от себе си, за да обърнем мача

27 февруари 2017 13:11   4505 прочита


Наставникът на Пирин (Благоевград) Милен Радуканов обяви след победата с 2:1 над Монтана в мач от 21-ия кръг на Първа лига в Ловеч, че на почивката е прогнозирал успех с 3:1 за неговия тим. По това време резултатът бе 1:0 в полза на монтанчани.

"Доволен съм. Особено при това развитие на мача. Знаех, че този мач ще бъде един от най-трудните, защото трябваше задължително да победим. Футболистите извадиха 110 процента от себе си, за да обърнем мача. Поздравявам ги за това, което направиха. Хвърлихме неимоверно много усилия, което малко ме притеснява с оглед на предстоящата среща в сряда срещу Локомотив Пловдив.

При гола на Монтана закъсняхме 2-3 пъти да направим пресата, която искахме. Получи се натрупване и ни наказаха. Като цяло съм доволен от показаното. Допуснахме няколко грешки, противникът се възползва от една от тях.

Извън няколко ситуации абсолютно владеехме мача. Бях сигурен, че можем да обърнем. Дори на полувремето казах на футболистите, че ще спечелят с 3:1. В края имахме шанс за трети гол, пише Sportal.bg.

Опитваме се да играем комбинативно, да си подаваме. Това е моята философия. Искам да ги науча да играят футбол и да се забавляват. За мен футбол не е само да риташ топката напред и да чакаш да стане нещо. Монтана само седеше, докато ние опитвахме да организиране атаки.

Срещу Локомотив Пловдив е поредният ни важен мач. Ще гоним победата.

На 99 процента Рос Дженкинс ще остане при нас. Скамейката ни е много къса и затова го взимаме. Смятаме, че той ще помогне. 26 години е прекрасна възраст. Договорът му ще бъде до лятото. Ако сме доволни, той ще остане. Ако не сме - ще се разделим", каза Радуканов.

М. Иванов

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар