Традиционният плувен турнир „Дядо Коледа“ ще се проведе в Благоевград

22 декември 2017 10:37   4928 прочита


Стотици деца за поредна година ще посетят Благоевград за провеждането на традиционния плувен турнир „Дядо Коледа“. Началото на спортното събитие е на 23 декември от 10.00 часа. И тази година участниците са от България, Сърбия и Македония. За турнира се очаква да пристигне българският плувец, състезаващ се в дисциплината бътерфлай Атъни Иванов, който преди дни постави нов национален рекорд на 100 метра бътерфлай в малък басейн.

На световното първенство по плуване през 2017 година в Будапеща постига един от най-силните резултати в българското плуване, като се класира на 8-мо място на финала на 200 метра бътерфлай. В рамките на традиционния турнир по плуване са включени дисциплините 50м св. стил, 50 м. бътърфлай, 50 м. гръб, 50 м. бруст и др.

Плувният басейн в Спортен комплекс „Пирин“ беше открит в края на 2015 година, в резултат на целенасочената политика, водена от кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, за подкрепа и развитие на спорта в града. Съоръжението отговаря на всички изисквания за провеждане на национални и международни турнири. В него е инсталирана компютърна система, която регулира температурата на водата и я поддържа около 26-27 градуса. Температурата на въздуха е с 2 градуса по-висока.


Още за: турнир   плуване   събитие   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар