Талант от Сандански с първо участие на Европейско първенство по плуване

21 ноември 2019 12:07   9734 прочита


Състезателят на ПК Сандански Йордан Янчев ще дебютира на Европейско първенство по плуване за мъже и жени. Талантливият плувец ще участва в дисциплините 400 и 800 метра свободен стил.

За възпитаника на Божидар Граматиков и състезател на ПК Санданскитова ще бъде дебют при мъжете, след участие на световното първенство по плуване за юноши в Будапеща.

В унгарската столица записа финал и стана седми на 400 м св. стил. Срещу името на участника на Младежките олимпийски игри в Аржентина през 2018-а, многократен балкански, държавен шампион, както и на „Мултинейшън“, стоят близо 20 национални рекорда (включително и в щафетите) на двата басейна, при мъжете и юношите старша възраст.

Българското плуване ще бъде представено от осмина плувци на европейското първенство на 25-метров басейн в Глазгоу Шотландия, което ще се състои от 4 до 8 декември. Нашите са в състав: Антъни Иванов, Йордан Янчев, Йосиф Миладинов, Калоян Левтеров, Любомир Епитропов, Светлозар Николов, Габриела Георгиева и Диана Петкова.

Отборът е воден от генералния мениджър на представителните ни тимове Кристиян Минковски, а в Глазгоу ще е и треньор №1 през последните години Николай Вакареев. С най-много дисциплини в Глазгоу – пет, е заявен Антъни Иванов, за когото това ще е дебютно континентално първенство на малък басейн.

Студентът в американския университет Вирджиния Тех ще плува 50, 100, 200 м бътерфлай, 200 м св. стил и 200 м съчетано. Дисциплините му може да станат шест при включването на миксирана смесена щафета.

Българската група ще е от общо 11 души, тъй като Велислав Цеков ще е първият роден съдия на европейско плувно първенство от десетилетия. На предния шампионат в Копенхаген през 2017-а имахме само един състезател – Петър Божилов.

Марти Иванов


Още за: Й. Янчев   участие   първенство   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар