Таекуондисти превзеха Благоевград, корейски майстор води подготовката им за световното в Пловдив

15 август 2019 09:52   1 коментар   5240 прочита


В залата на клуб Фолкън в парк Македония в Благоевград, рекорден брой таекуондисти от националния отбор в различни възрасти тренират под ръководството на корейския майстор Ким УНГ Чол. България ще бъде представена от 68 състезатели по време на световното първенство по таекуондо ITF, което ще се проведе в края на август в зала "Колодрума" в Пловдив, информира президентът на Българската федерация Марио Богданов.

От тях 18 са спортистите от благоевградския клуб Фолкън.

За шампионата на планетата по таекуон-до ITF в Пловдив ще пристигнат 1500 участници от 80 страни. Откриването е на 25 август 2019 г. от 21 часа в "Колодрума". Подготвителният лагер приключва в събота, а следващата седмица националите ще тренират в Пловдив. Сред потенциалните медалисти са най- титулуваната ни състезателка Албена Ситнилска, Кирил Илиев, Рами Шау и други. За първи път ще има и професионална среща по таекуондо, в която ще участва европейския шампион Илиан Томанов.

В същия ден ще се проведе конгрес на Международната федерация по таекуондо ITF. Състезанията са от 26 до 30 август от 9 до 12 часа и от 14 до 19 часа, като входът е свободен, уточни вицепрезидентът на Българската федерация Костадин Димитров.

Марти Иванов

1 коментар
15 Август 2019 16:27 | Успех!
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Успех на всички състезатели!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар