Световното по Таекуон-Дo ITF в Беларус започна с българска победа

23 август 2018 09:10   5380 прочита


С българска победа започна Световното първенство по Таекуон-До ITF в Минск. В първия мач на турнира Екатерина Иванова срази служебно Елиса Рамос от Хондурас в дисциплината форма. Във втория си мач Иванова, европейска шампионка на спаринг от първенството в Талин през април, бе надиграна от силната представителка на Северна Корея Ким Жин А.

Другите ни трима представители в дисциплината също не успяха да стигнат до разпределението на медалите. Елена Любомирова при девойките бе надиграна от аржентинката София Флоренсия.

При юношите Божидар Матов започна с убедителен успех над Туанси Ал-Ноор от Северна Ирландия, но беше отстранен във осминафиналите от представителя на Чехия Нгуен Хай Триуе. Състезателят на благоевградския клуб Фолкън Кристиан Ранчов пък загуби на старта от Ким Тае Нам от Северна Корея.

“Доволни сме от днешния ден, въпреки че можеше да се представим и по-добре. Все пак по-силната дисциплина и на четиримата е спаринга. Надяваме се, че там ще постигнем по-добри резултати, не само от четиримата, а и от целия отбор”, заяви Николай Кехайов, част от треньорския екип на националния отбор.

Утре сутринта продължават схватките в дисциплината форма, а в следобедната започват първите боеве в спаринга, където очакваме първите ни представители в дисциплината.

Марти Иванов

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар