Светослав Дяков подгони Меси, абсолютен рекордьор с осем поредни титли

25 май 2019 10:30   4 коментара   6916 прочита


Благоевградчанинът Светослав Дяков вече е абсолютен рекордьор по брой спечели поредни шампионски титли на България по футбол. Съни вече има осем златни медала, като вчера вдигна шампионската купа с екипа на Лудогорец след успеха с 4:1 над Черно море.

Юношата на Пирин влезе в историята на родния футбол, като зад гърба си вече има осем поредни титли с екипа на разградчани. В същото време най- добрия футболист в света Меси има десет титли с Барселона, но не в десет поредни години. Най-силният отбор в България – Лудогорец, спечели осмата си поредна шампионска титла и подгони рекорда на ЦСКА от девет поредни първи места.

За да вдигнат златото, "орлите" надиграха с 4:1 Черно море и по този начин завършиха на върха с точка повече от преследвача ЦСКА-София. Димо Бакалов откри головата сметка на "Лудогорец Арена" преди "моряците" временно да стреснат момчетата на Стойчо Стоев с изравнителен гол на Жоржиньо.

Хеттрик на Якуб Шверчок обаче гарантира продължаването на хегемонията на Лудогорец по родните терени и ново участие в Шампионската лига. По този начин отборът от Разград продължава шампионската си серия, започнала с влизането на отбора в елита през сезон 2011/12.

Лудогорец бе лидер в първенството през цялата 2019-а, но с няколко грешни стъпки позволи на ЦСКА-София да се надява на друг развой до последния кръг. В него обаче Лудогорец не постави под съмнение своята класа и удари с 4:1 Черно море.

П. Попов


Още за: Св. Дяков   рекордьор   титли   Още от: Спорт

Принтирай статия
4 коментара
25 Май 2019 10:54 | Клоп
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

По-голямо дърво от този скоро не се е раждало по тези географски ширини


25 Май 2019 13:37 | d132
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Купени титли


25 Май 2019 14:44 | 24
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Егати и заглавието.... сравняват е нашето измислено първенство с Ла Лига и тоя с Меси... журналистика по български...


25 Май 2019 18:43 | ...
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Ха ха ха !!!
Струма, Меси и Дяков!!!
Какви журналисти сте бе, интриганти, само да обиждате благоевградското момче. Стига, спрете се с хумореските!!!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар