Състезателката на "Диамо" Благоевград Д.Стоянова подкара уникалния автомобил Volkicar

23 юни 2014 09:47   3 коментара   11757 прочита


Състезателката на АСК Диамо Благоевград Диана Стоянова бе единствената представителка на нежния пол на първото състезание от автомобилния шампионат V1 Challenge България, което се проведе в град Пловдив. Иновативната надпревара се провежда със специално създадените за състезания автомобили, наречени Volkicar, по подобие на своя създател – турският автомобилен шампион Волкан Ъшък.

Диана получи покана да участва в състезанието и напълно оправда доверието на организаторите, като спечели една от наградите. Форматът на шампионата е разработен с цел моторният спорт да бъде достъпен и всички фенове да имат възможността да бъдат свидетели на надпреварата. Затова, за трасе се използват булеварди или централни пространства в градовете. Феновете стават свидетели на цялото състезание, както и на екстремни и атрактивни демонстрации от популярни гост пилоти и каскадьори в продължение на 4 часа.

Освен Пловдив, още пет града ще приемат уникалното шоу. Това са Бургас, Варна, Русе, Стара Загора и София. За дизайна им са използвани високотехнологични компютърни програми CAD CAM, Catia. До момента са произведени общо близо 100 броя в Турция. VOLKICAR има дължина 3 метра, тегло 530 кг., с една седалка, двигател с мощност 115 НР, секвенционална скоростна кутия и представлява един много бърз и подвижен състезателен автомобил. VOLKICAR притежава тръбно шаси, като окачването е специално проектирано. Диана ще участва във всичките шест кръга.

 

Лъчо Петров


Още за: кола   състезателка   Пловдив   Още от: Спорт

Принтирай статия
3 коментара
23 Юни 2014 10:26 | fen
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

А БЕ ЛЪЧО ПЕТРОВ ЛИ СИ, КАКЪВ СИ.... ВИЖ СИ ЗАГЛАВИЕТО -ДИАМО ЛИ Е, ДИНАМО ЛИ Е... НЕГРАМОТНИК СИ БЕ ЧОВЕК !!!


23 Юни 2014 12:10 | ехо
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

ей тъпчо вече ip адреса ти е в полицията, няма смисъл да се подписваш като fen


23 Юни 2014 13:41 | До фен -а
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Ти си грамотен. но тъп и ограничен щом не си чувал за "Диамо".
Чукни в Гугъл и ще намериш 27 000 страници за тях.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар