Съни Дяков участва във видео за насърчаване на раждаемостта

05 юни 2018 09:12   10392 прочита


Трима футболисти на седемкратния шампион на България Лудогорец впечатлиха с отлична футболна техника на нестандартен терен пациенти и екип на болница „Надежда“. Срде тях бе и капитана Светослав Дяков. Благоевградчанинът участва във видеото, като демонстрира отлично владеене на топката в коридорите на болницата.

Футболистите са главните действащи лица в атрактивно видео, което болницата реализира в подкрепа на каузата да се раждат повече деца в България. Действието се развива в различните отделения на лечебното заведение и завършва с неочакван край при бебетата. Тримата играчи демонстрират футболните си умения, като въвличат в играта си и лекари и пациенти.

От лечебното заведение съобщават, че по време на снимките не е имало контузени сред играчите, в това число и сред новородените футболисти. „Не е важно дали ще се родиш добър футболист. Важното е да се родиш! “, гласи посланието на видеото, зад което застанаха звездите на Лудогорец.

Инициативата е по повод тревожната тенденция, свързана със спада на раждаемостта у нас – с 25% по-малко са новородените от началото на годината до 24 май в сравнение със същия период на 2017 г., сочат данните от информационната система на Министерство на здравеопазването за ражданията. Според прогнозите в края на тази година населението на България ще бъде под 7 милиона души.

Марти Иванов


Още за: футболисти   техника   болница   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар