Съдийска двойка спря устрема на дамите от ЮЗУ за първи трофей през 2017 година

18 януари 2017 11:15   7441 прочита


Жестока гавра си направи съдийската дамска двойка Гутева- Милкова с отбора по минифутбол на ЮЗУ Неофит Рилски. Момичетата на университета начело с треньорския тандем Радослав Креснички – Тодор Лулейски имаха пълното основание да оспорват 90% от отсъжданията на съдийската бригада във финалната среща с НСА.

Турнирът, в който участваха шест университетски отбора по минифутбол за жени се проведе в Спортен комплекс Бонсист. Благоевградчанки спечелиха две убедителни победи в своята група, 4:0 над УАСГ и 3:0 над УНСС. В полуфинала им трябваха повече усилия, за да се справят и с отбора на Софийския университет, а крайното 3:2 изпрати отбора на ЮЗУ на финал. Там ги очакваше обичайният заподозрян, НСА. Организаторите взеха всички необходими мерки, за да направят услуга на проф. Лъчезар Димитров, и в същото време да спрат момичетата на ЮЗУ.

Вместо един рефер, те повериха финала на дуета Гутева- Милкова, които направиха и невъзможното, за да изкарат извън нерви ръководството на гостите и да подарят купата на професор Димитров. Благоевградчани поведоха с 1:0, точна с уникален гол бе Вени Дона Сърбинска. За възстановяване на равенството бе измислен наказателен удар, но и това не спря гостенките, които отново с красив гол на Вени поведоха с 2:1.

Малко по- късно Гутева си затвори очите за чиста дузпа в полза на ЮЗУ и червен картон, които биха предрешили крайният изход от мача. Нелеп автогол върна интригата за 2:2 и всичко трябваше да се реши на дузпи. Двата отбора изпълниха по 8 наказателни удара, като момичетата НСА бяха по- точни и спечелиха купата. За най- добър състезател бе избрана Вероника Гоцева. Целия отбор на ЮЗУ бе съставен от момичета, които играят за тима на Спортика Благоевград.

М. Кирилов


Още за: минифутбол   ЮЗУ   тандем   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар