Студентка от ЮЗУ стана европейска шампионка по борба за трети път

12 април 2019 09:38   5709 прочита


Биляна Дудова спечели третата си европейска титла в женската борба, след като се наложи с 3:0 над рускинята Светлана Липатова на финала в категория до 59 килограма на континенталния шампионат в Букурещ.

Липатова загуби точка за пасивност в средата на първата част, която завърши при резултат 1:0 в полза на Дудова. И през вторите три минути борбата между двете продължи да бъде предимно ръце в ръце, което беше предизвикано най-вече от пасивността на Липатова. Тя обаче не издържа на отличните атаки на Дудова и 1:30 минути преди края българката получи още две точки, които почти й гарантираха златния медал.

Последната минута премина при доминация на Дудова на тепиха и тя спечели с краен резултат 3:0. С това българската борба заслужи първи златен и общо трети медал в Румъния.

Треньор на Липатова и руския национален тим за жени е българинът Симеон Щерев. Малко не достигна на сребърните Миглена Селишка

Дупничанка загуби финала в кат. до 50 кг., а Евелина Николова също остана втора в кат. до 55 кг. Днес в битка за златото в кат. до 62 кг ще излезе световната шампионка Тайбе Юсеин. Мими Христова също ще участва в битка за бронзовия медал в кат. до 57 кг. Ако и двете момичета успеят българския отбор ще има шанс да спечелим отборната титла на шампионата, като изпревари Украйна. Браво на петричкия специалист Петър Касабов и неговия екип за отличната работа с момичетата.

М. Иванов


Още за: Биляна Дудова   титла   борба   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар