Сравниха острието от Кресна Десподов със Стоичков

28 декември 2018 10:39   1 коментар   8624 прочита


Легендарният бивш вратар на ЦСКА Георги Велинов даде изключително висока оценка на качествата на младия Кирил Десподов. Според Джони офанзивният футболист от Кресна притежава всички качества да се превърне в следващия Христо Стоичков. Смелото твърдение Велинов отправя в интервю пред “Меридиан Мач”, цитирани от "Спортал". Той е попитан кой заслужава най-много приза за Футболист на годината у нас.

“Има трима футболисти, които заслужават тази награда, но тя е само една. Един от тях, разбира се, е Кирил Десподов. Според мен това момче е следващият Христо Стоичков. Макар все още да е доста млад, играе добре и е с прекрасни качества. За Георги Петков също мога да кажа само хубави неща.

Нормално е да съм по-пристрастен към вратарите. На тези години, на които е той, да играеш на такова ниво не е никак лесно. Тодор Неделев също заслужава тази награ. Оттук нататък всичко зависи от журналистите, които трябва да решат кой е най-достоен. Десподов рано или късно ще отиде в чужбина, но аз мисля, че все още има какво да даде и няма да е лошо да остане в нашия отбор още малко”, казва Велинов.


Още за: десподов   оценка   качества   Още от: Спорт

Принтирай статия
1 коментар
28 Декември 2018 15:52 | pirin
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Нищо общо




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар