Синът на бившият DJ Росен Пищалов Атанас се сдоби с черен колан

15 октомври 2019 12:56   1 коментар   10143 прочита


Състезатели на Фолкън Благоевград Атанас Пищалов, Георги Буюклийски и Емил Арабаджийски вече има черни колани по таекуон- до. След изпит продължил три дни, триото получи високи оценки за представянето си от комисия в състав корейският майстор Ким Унг Чол, Марио Богданов, Вергилий Ситнилски и Тодор Козладеров.

Общо 14 състезатели по таекуон-до ITF от четири клуба в страната се явиха на изпит и получиха черни колани. Изпитът се проведе в спортната зала на клуб Фолкън, където претендентите за черни колани показаха умения на форма, спаринг и специална техника.

Атанас Пищалов е бронзов медалист от Световното първенство по Таекуон-До ITF в Минск, Беларус през 2018 година. Благоевградчанинът стигна до бронза в категория 63 кг. при юношите старша възраст. Наско има и сребърен медал от Европейското в Ливърпул преди три години.

Подобен изпит за черни колани се провежда веднъж в годината, като по традиция проверката на знанията и уменията в този спорт се прави в Благоевград, пред взискателната комисия от носители на черни колани с 9, 8, 7 и 6 дан, каквито са Ким, Богданов, Ситнилски и Козладеров.

М. Иванов

1 коментар
15 Октомври 2019 13:55 | Браво
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Браво на младежа. И на Росен за възпитанието.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар