Шефът на ОС на БФС Благоевград връчи купа и медали на Академик

10 април 2014 10:51   7389 прочита


Отборът по футзал на ЮЗУ “Неофит Рилски”, “Академик” получи първото си отличие, след само половин година съществуване. Председателят на ОС на БФС Благоевград Александър Кабзималски връчи купа и медали на отбора, за трето място в крайното класиране на градското първенство на София. Благоевградчани участваха в тази група, като заеха трето място, след отборите на Левски София Запад и УНСС.

В дебютното си участие на първенството по футзал, Академик бе в състав: Димитър Христов, Георги Ризов, Цветан Кетипов, Здравко Крадачки, Мартин Иванов, Любомир Граменов, Венцислав Зиновиев, Стефан Златанов, Фаик Таиров, Лазар Янкулов, Илиян Пенчев, Атанас Николов, Георги Даскалов и играещия помощник треньор Тодор Лулейски. Селекционер на тима е доц. д-р Валери Цветков. Именно на бившите орлета Даскалов, Атанасов, Таиров и Лулейски ще разчита Цветков за предстоящия финален етап от Държавното първенство по футзал. Академик е в една група със старите познайници Левски София Запад и УНСС, както и варненския МФК Спартак. Двубоите започват утре, като Академик излиза срещу Левски София Запад от 18.00 часа в залата на НСА.

В събота благоевградчани играят с УНСС, а в неделя с МФК Спартак. Първите два отбора в класирането продължават на полуфиналите, срещу представителите от Група Б. Там са тимовете на Черно море, Локомотив Горна Оряховица, Гранд Про и ЦСКА, като домакин на турнира е Варна. За предстоящите мачове Академик се сдоби и с нова екипировка, анцузи, фланелки и гащета на световната марка adidas. Председателят на УСК Академик проф. Стоян Иванов пожела успех на момчетата, като им намекна, че купата за третото място трябва да е само началото на серията от отличия за отбора по футзал на ЮЗУ.

Лъчо Петров

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар