Шампион на Куба по бокс изведе Локо София до отборна титла, Пирин е трети, а Македония и Беласица с по един златен медал

16 май 2015 17:08   1 коментар   13531 прочита


В зала Скаптопара в Благоевград приключи Държавното лично отборно първенство по бокс за момчета/13-14 години/. В последния ден от надпреварата бяха определени шампионите в 21 категории. Най- подготвени се оказаха боксьорите на клуб Локомотив София, които спечелиха четири титли. И не случайно, в школата на железничарите от няколко месеца работи кубинският боксьор Жаел Солер.

Бившият национал на една от най- силните нации в аматьорския бокс наблюдаваше отблизо изявите на бъдещите звезди на Локомотив София в зала Скаптопара. На второ място по спечелени отличия остана отборът на Левски, а трети са домакините от Пирин Благоевград. За възпитаниците на отец Андон Шавулев това е поредния успех в тази възрастова група. С десет момчета, Пирин спечели три златни отличия, един сребърен и четири бронзови медала. В кат. до 72 кг. на Лукидис Константинос му трябваха само 15 секунди за накара треньора на противникът му да хвърли бялата кърпа и да спечели титлата.

Това бе и най- убедителната победа на турнира. В кат. до 46 кг. Кристиян Георгиев спечели без бой, а в кат. до 76 кг. Валери Поповски надигра с 2-1 точки Даниел Любенов. Четвъртия представител на Пирин във финалите Дениз Николов загуби от Андон Иванов в кат. до 62 кг. Доста трябваше да се поизпоти бронзовият медалист от европейско първенство Антонио Стойков от клуб Македония.

В кат. до 52 кг. Антонио надигра по точки Борислав Иванов от Левски, а неговият треньор Кирил Масларски връчи медалите на призьорите в тази категория. Златен медал има за клуб Беласица Петрич. Той е на името на Стоян Ангушев в кат. до 44,5 кг. който надигра трудно Иван Дачев от Ботев. Без титла е тимът на ЦСКА, воден от бившия капитан на националния отбор Александър Александров. В турнира участваха 160 състезатели от 35 клуба в страната.

Лъчо Петров


Още за: скаптопара   държавно   бокс   Още от: Спорт

Принтирай статия
1 коментар
17 Май 2015 00:12 | приятел
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Браво Кире




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар