Сборная Благоевград спечели турнира Каменица Фен купа в Кюстендил

09 юли 2018 14:25   1 коментар   11830 прочита


Благоевградският тим „Sbornaya“ спечели осмия регионален полуфинал на Фен Купа 2018. Участници в него бяха 32-та най-силни отбора от областите Кюстендил, Благоевград и Перник, а домакин на футболната надпревара беше стадион „Осогово“ в „града на черешите“. Регионалната купа беше връчена на шампионите от „радостта на народа“ Божидар Искренов.

Победата е техният „билет“ за националните финали на турнира, които ще се проведат на 29 и 30 септември в София. Това е четвърта победа и втора поредна за този отбор, в който личат имената на бившите футболисти Станислав Бачев и Емил Равначки. Второто място остана за отбора на „Млади надежди“ (Кюстендил), след като загубиха драматично финалния мач срещу шампионите. Двата тима си размениха по един гол през първото полувреме. Точен за „Млади надежди“ беше Йордан Етов, а за „Sbornaya” Благовест Христов. При резултат 1:1 прозвуча и последният съдийски сигнал. При последвалите дузпи „Млади надежди“ допуснаха две фатални грешки и отстъпиха победата на шампионите.

“Sbornaya” са един от най-старите и титулярни отбори на Фен Купа. Те участват в турнира всеки сезон, почти от самото му основаване през 2003 година. Това е четвъртата им купа на регионален шампион за Благоевград, Кюстендил и Перник. Тази година те са твърдо решени да спечелят и националните финали на Фен Купа и да вземат голямата награда – посещение на мач на любим футболен отбор в рамките на Европа.

На почетните трета и четвърта позиция се наредиха „Авангард“ (Сандански) и „Zona C“ (Благоевград). За „Най-добър вратар“ беше обявен Радослав Иванов от „Млади надежди“, а за „Най-атрактивен състезател“ Благовест Христов от „Sbornaya“. Титлата „Най-спортсменски отбор“ беше присъдена на момчетата от „Металург 1957“ (Перник), които впечатлиха съдиите с образцовото си поведение на терен и регистрираха най-малко нарушения по време на мачовете си.

Десет от посетителите на стадион „Осогово“ имаха невероятната възможност да изпълнят дузпа срещу четирикратния носител на титлата „Най-добър вратар на България“ Пламен Николов. Всеки от тях получи за спомен шапка с автограф от легендарния вратар и други подаръци. Николов допълнително подсили атмосферата на терен като извади своя бронзов медал от Световно 94 и позволи на всички желаещи да го разгледат и да се снимат с него за спомен.

 

1 коментар
09 Юли 2018 16:08 | star
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Голямо браво на Пламен Николов!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар